Ünnep Encsen

2024.02.26. 12:03

40 programmal a negyvenedik születésnapon

Encs négy évtizeddel ezelőtt kapott városi rangot, és 40 helyi rendezvénnyel ünnepli az emlékévet.

Édes Richárd

Bogrács-csata is lesz a programok között

Fotó: Szakony Attila

A 40 év 40 nap program tervét a napokban terjesztik a képviselő-testület elé-írja az encs.hu. „A 40 év – 40 program célja, hogy egy közösségként megünnepelhessük az évfordulót és megélhessük, hogy encsiek vagyunk. A program elfogadása után természetesen részletesen ismertetjük majd a programot”-beszélt a tervezett rendezvénysorozatról Mikola Gergely, Encs polgármestere.

Sosem látott programok

A 40 év 40 program összeállításakor döntő szempont volt, hogy minden nemzedék tagja egyaránt megtalálja a neki szóló szórakozási lehetőséget. A szerveződő rendezvénysorozat várhatóan szabadidő- és sportprogramokból, kulturális és könnyűzenei rendezvényekből tevődik össze. A tervek szerint korábban sosem látott programok is megjelennek majd, amelyek Encsnek teljesen újdonságnak számítanak, és különlegessé teszik a 2024-es évet. 

Bogrács-csata is lesz

A másik fontos feltétel a közösségépítés volt, hogy a szórakozás mellett egy közösség részeként, encsi lakosként is jól érezzék magukat a résztvevők.

A rendezvénysorozat során megemlékeznek majd Encs várossá nyilvánításáról és történetéről, így a 40 év 40 program számos múltidéző pillanatot ígér. És persze nem maradhat ki az Encsen már régóta hagyománynak számító bogrács-csata sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában