Fejlesztés

2024.01.26. 17:25

Táblától tábláig újult meg az út Bekecsen

Majd 2 kilométeres szakasz újult meg Bekecsen, közel 300 millió forintból.

Boon.hu

Ünnepélyesen adták át a felújított útszakaszt

Fotó: Bujdos Tibor

Bekecs. Hazai forrásból újult meg a 3611-es jelű Köröm-Tiszalúc-Szerencs összekötő út mintegy 1,7 kilométeres szakasza az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. lebonyolításában. 

„Valóra vált az álom” – kezdte nyitó beszédét dr. Bodnár László, Bekecs község polgármestere. „Mindannyian tudjuk, hogy Bekecs főutcája több mint forgalmas, a 37-sel párhuzamosan kiszolgálják az utazókat nap, mint nap. Nagy szükség volt ennek az útnak a felújítására, amelyre sokat vártunk. Nagyon örülünk annak, hogy ez a fejlesztés táblától tábláig valósulhatott meg.” – folytatta a polgármester. 

Kiemelte, 2024-ben is igyekeznek a közlekedés szempontjából is még biztonságosabbá tenni Bekecset. Szeretnék, ha az általános iskolánál lehetne közlekedési lámpa. 

Folyamatosan fejlődik a település 

„Köszönjük a türelmet a bekecsieknek” – mondta el dr. Koncz Zsófia, miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője. „Sokat dolgoztunk, egyeztettünk annak érdekeben, hogy a közel 2 kilométeres szakasz megújuljon. Mintegy két hónap leforgása alatt pedig kész is lehetett, aminek nagyon örülünk.” 

„Az elmúlt időszakban sok mindent tudtunk fejleszteni, akár a Magyar Falu Programon keresztül, ami pont ezt célozza, hogy az 5000 fő alatti településeket tudjuk erősíteni, valamint volt amikor más típusú forrást kerestünk. Bekecs folyamatosan fejlődik. Mind az oktatási, nevelési része, illetve az ipari park fejlesztéssel is. Ez is egy nagyon fontos dolog, hogy újabb munkahelyek tudnak létrejönni. Kívánom, hogy az új útszakaszt mindenki biztonságosan használja és élvezzék, hogy végre ilyen jó minőségű úton tudunk közlekedni.” – emelte ki a térség országgyűlési képviselője.
A projekt közel 300 milliós fontból valósult meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában