Fórumot tartottak

2024.01.29. 20:25

Sárospatakon értékelték a nemzeti konzultációt

Vannak olyan kérdések, amelyben semmiképpen sem engedünk a brüsszeli nyomással szemben, hangzott el a rendezvényen.

Boon.hu

Az előtérben Dankó Dénes Sátoraljaújhely alpolgármestere, valamint Szamosvölgyi Péter a város polgármestere, az asztalnál pedig Aros János és Nyitrai Zsolt

Fotó: Bódisz Attila

Vannak olyan kérdések, amelyben semmiképpen sem engedünk a brüsszeli nyomással szemben: megtartjuk a rezsivédelmet, ami egy-egy háztartásnak havi 180 ezer forint megtakarítást jelent, nem alakítunk ki migránsgettókat, valamint nem engedjük be az LMBTQ propagandát az óvodáinkba és iskoláinkba – jelentette ki Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója hétfői sárospataki fórumán. - Ezen kívül nem küldünk pénzt és fegyvert a szomszédunkban folyó háború táplálására, és nem fogadjuk be mértéktelenül a génmódosított ukrán gabonát – folytatta. 

Az asztalnál Aros János Sárospatak polgármestere és Nyitrai Zsolt
Fotó: Bódisz Attila

Ennek képviseletére – mint mondta – erős felhatalmazást kapott Orbán Viktor miniszterelnök például a február elsején kezdődő európai uniós csúcsra a nemzeti konzultáció révén, amelyet több mint másfél millióan töltöttek ki. Hozzáfűzte: az Európai Unió egy remek szervezet, aminek Magyarország elkötelezett tagja, de Brüsszelben változásra van szükség. Erről is véleményt mondhatnak majd az emberek az idén megtartandó európai parlamenti választáson, amelynek az a tétje, hogy hazánknak továbbra is megfelelő képviselete lesz-e a nemzetközi porondon – közölte Nyitrai Zsolt.

Dr. Hörcsik Richárd

Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a fórumot eredetileg decemberre hirdették meg, de a mostoha időjárás miatt el kellett halasztani. Akkor még a nemzeti konzultáción való részvételre buzdították volna az embereket, de mivel az lezárult, a mostani fórum már arra ad lehetőséget, hogy értékeljék az eredményeket. A honatya kifejtette: Európában egyedülálló, hogy a kormány sorsfordító kérdésekben megkérdezi az emberek véleményét és az is egy nagyszerű dolog, hogy ebben a zempléni és abaúji emberek akarata is benne van. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában