Tudta?

2024.01.23. 11:33

Rohamléptekben építkeznek a Miskolctapolca Barlangfürdővel szemben + fotók

Miskolctapolca - Az idegenforgalmi szezonra akár el is készülhet a beruházás a város kiemelt turisztikai központjában.

Szaniszló Bálint

Már a falakat húzzák

Fotó: Bujdos Tibor

Jókora késéssel készült el a miskolctapolcai parkok és a Csónakázó-tó felújítása és a turisták - amint lehetett - birtokukba is vették a helyet. Mint a Boon.hu megírta - az Őspark, a Geometrikus park, illetve a Csónakázó-tó és környéke teljes rekonstrukciója volt a projekt célja, amelynek - eredetileg már tavaly március végén el kellett volna készülnie, hogy az idegenforgalmi szezonban már teljes pompájában fogadja a kikapcsolódni vágyókat.

A kivitelező előbb hetven napos haladékot kért a késedelmet szenvedett feladatok teljesítéséhez. Így lett a projekt módosított befejezési határideje március helyett május vége. Aztán kiderült, hogy a május 31-i határidő sem tartható. Ma már mindezeken túl vagyunk végre.

Elkésett a pályáztatás 

Az építkezés késése miatt - ugyancsak jelentős késéssel - az önkormányzat, pontosabban az ingatlangazdálkodásért felelős Miskolc Holding Zrt. tavaly nyáron pályázatot írt ki a projekt keretében a Barabits sétányon kialakított pavilonok bérlésére. Három nagyobb és három kisebb méretű pavilont építettek a sétányon. A nagyobb méretű, közel 15 négyzetméteres pavilonokban vendéglátás funkció, a kisebbekben - amely valamivel több mint 8 négyzetméter - egyéb funkciók megvalósítását pályáztatja meg a Miskolc Holding Zrt. Ingatlangazdálkodási Igazgatósága. A kis pavilonok esetében kizárólag turisztikai információs pont, helyi- és kézműves termékeket árusító üzlet, valamint ajándékbolt alakítható ki. A nagyobb pavilonok esetében kizárólag street food jellegű ételeket, illetve fagylaltot, süteményt, kávét üdítőt kínáló, vagy pékséggel foglalkozó vállalkozások jelentkezését várták. Ez a pályázat is lezárult és a bérlők lassan be is lakták az üzlethelyiségeket.

Fagylaltozó és cukrászda 

A Barlangfürdő bejáratával szemben lévő Anna terasz - amelynek helyén korábban egy tetszetős nádfedeles vendéglátóipari létesítmény volt - romos épülete maradt csak körbekerítve. Úgy volt, hogy a tulajdonosa rendbe hozza és kinyitja a vendéglátóhelyet. Először semmi mozgás nem volt a körbekerített helyen, majd december végén lebontották a "romokat".  

Mint megtudtuk az Avalon épít szupermodern fagylaltozót és cukrászdát. Komolyan gondolják, hogy az idegenforgalmi szezonra elkészülnek, mert az építkezés a tél ellenére nagy ütemben folytatódik. Ha elkészül, akkor lényegében rendezett állapotok lesznek a miskolctapolcai parkok környékén.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában