Újra induló képzés

2024.01.30. 12:24

Leendő óvó nénik és -bácsik jelentkezését várja a miskolci Kossuth gimnázium

Az okleveles technikusképzés már egyben a felsőoktatás előszobája is a gimnázium szerint.

Újraindul az óvodai nevelő képzés a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Gimnáziumban.

Fotó: Ádám János

Miskolc legnagyobb pedagógiai oktatási múlttal rendelkező intézményében az óvónőképzésnek több mint 70 éves hagyománya van - fejti ki közleményében a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium. A 2024 szeptemberétől induló technikumi képzésre azok jelentkezését várják, akik érdeklődnek az óvodások nevelése és fejlesztése, valamint az értelmi- és egészségfejlesztésüket szolgáló mindennapos nevelési tevékenységek iránt, hiszen a képzés elvégzése után ez válhat hivatásukká, mindennapi tevékenységükké. Az óvodai nevelő képzés keretében a felsőfokú és középfokú intézmények közötti intézményi együttműködés, tartalmi összehangolás, valamint a pedagóguspálya felé történő pályaorientáció is megvalósul. Az okleveles technikusképzés keretében a középfokú tanulmányok alatt már felsőfokú tanulmányokba beszámítható tudás elsajátítása lehetséges, így a technikum valóban betöltheti a „felsőoktatás előszobájának” szerepét. Ezt elősegítve a Kossuth együttműködik a Miskolci Egyetemmel és a Károli Gáspár Református Egyetemmel. Az ötéves technikumi képzésen komoly szakmai múlttal rendelkező pedagógusok tanítanak majd, a képzések során a gyakorlatorientált ismereteket helyezik előtérbe - írják.

Hosszú múltra tekint vissza

A Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum életében nem újkeletű az óvónőképzés. A több mint 185 éves múltú oktatási intézményben előbb tanítóképző, majd 1952-től óvónőképző is működött több ízben. A 2024-ben kezdődő tanévben az óvodai nevelő technikumi képzés felváltja a jelenlegi pedagógiai szakgimnáziumi képzést. Az intézmény bízik abban, hogy az új képzés eredményeként elkötelezett, szakmailag felkészült fiatal munkavállalók segíthetik majd a következő generációk óvodai nevelését, és egyben hozzájárulnak a jelenlegi szakemberhiány okozta nehézségek megoldásához is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában