Pályázat

2024.01.19. 14:30

Első lépés a bíróvá váláshoz Miskolcon és Encsen

Bírósági fogalmazói álláshelyekre jelentkezhetnek a bírói hivatás iránt érdeklődő jogászok vármegyénkben is.

Boon.hu

A három éves fogalmazói joggyakorlat ideje alatt az igazságügyi alkalmazott tárgyalásokon is részt vesz majd

Fotó: Ádám János

Az Országos Bírósági Hivatal 2024. I. félévében ismét pályázatot hirdetett bírósági fogalmazói álláshelyek betöltésére. Országosan tizenegy vármegyében huszonhárom álláshelyre jelentkezhetnek a bírói hivatás iránti érdeklődő, állam-és jogtudományi karon diplomát szerzett jogászok - tudta meg a boon.hu.

Belelátnak a munkába, részt vesznek benne

A Miskolci Törvényszék illetékességi területén két járásbíróságon nyílik lehetőség a bíróvá váláshoz vezető út első lépését megtenni: az Encsi és a Miskolci Járásbíróság fogalmazójaként szolgálatot teljesíteni, tájékoztatta portálunkat dr. Tuzáné dr. Papp Szilvia, a Miskolci Törvényszék elnöke.

A három éves fogalmazói joggyakorlat ideje alatt az igazságügyi alkalmazott – miközben folyamatos, magas színvonalú oktatásban, szakvizsgára felkészítésben vesz részt – betekintést nyer a bírói hivatás szépségébe és nehézségeibe, látja a döntéselőkészítés folyamatát, ő maga is határozat-tervezeteket szerkeszt, részt vesz tárgyalásokon és az Ügyfélsegítő napon, így összekapcsolhatja az egyetemen megszerzett tudását a gyakorlattal, csiszolhatja lényeglátását, problémamegoldó- és döntési képességét, kommunikációs készségét.

Felvételi versenyvizsga

A pályázóknak egy központi bírósági fogalmazói felvételi versenyvizsgán kell részt venniük, mely írásbeli és szóbeli részből áll. Az írásbeli versenyvizsga 2024. február 14-én, míg az írásbeli részt sikeresen teljesítők számára a szóbeli vizsga 2024. február 28-án és 29-én lesz.

A pályázatot személyesen az 1055 Budapest, Markó u. 9. szám alá vagy postai úton az 1363 Budapest, Pf.: 24-re az Országos Bírósági Hivatalba kell eljuttatni. A pályázatok beérkezésének határideje 2024. február 1. (csütörtök) 16 óra 30 perc.

A pályázati kiírásról bővebben a bíróságok, illetve a Miskolci Törvényszék honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában