Segítség

2024.01.28. 13:03

Egyszeri rezsikiegészítő támogatás Kazincbarcikán

Több új támogatási formát is bevezetett a meglévő korábbiak mellett Kazincbarcika Város Önkormányzata 2024-től a lakosság, főleg a családok életminőségének javítására – olvasható a Kolorline oldalán.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Kamil Zajaczkowski

A képviselő-testület decemberi ülésén döntött a tanulásösztönző, az egyszeri rezsikiegészítő, a nyári balatoni táboroztatás és a gyermek születésének támogatásáról. Szitka Péter polgármester az új lehetőségekről azt mondta az oldalnak: olyan támogatásokat kerestek, amelyek valóban segítséget nyújtanak a városban élőknek. 

Mint írják, a rezsitámogatást bárki és bármikor igényelheti Kazincbarcikán, ha a feltételeknek megfelel. Egyszeri rezsikiegészítő támogatásra az jogosult, aki tulajdonosként, haszonélvezőként, állami vagy önkormányzati lakás bérlőjeként vagy életvitelszerűen él a lakásban, tekintet nélkül annak komfortfokozatára.

Egy kérelmező egy főre eső havi jövedelme nem haladhatja meg:

  • egyszemélyes háztartás esetén a 220.000 Ft-ot
  • többszemélyes háztartás esetén a 200.000 Ft-ot

Az egyszeri támogatás összege: 35.000 Ft/év

Nem jogosult az egyszeri rezsikiegészítő támogatásra, aki rendszeres települési támogatásban részesül. További részletek a Kolorline oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában