Annó

2023.12.27. 14:30

Szívesebben mentek külföldre a magyarok

Miről írt a megyei napilap 40 éve? Az Észak-Magyarország 1983. december 29-i számában olvastuk: bírták szálláshellyel a hazai vendéglátók az idegenforgalmi szezonokat.

Boon.hu

A belföldi szállodák álltak a hazai vendégek rendelkezésére is

Fotó: Vajda János

Mérleget készített 1983. idegenforgalmáról az Észak-Magyarország a negyven évvel ezelőtti lapszámban, megjegyezve: az év végi ünnepek második szezonná léptek elő.

A megszólaltatott Andrikó Miklós államtitkár segített az összegzésben: többet utaztak a magyarok minden égtáj felé a is a korábbinál. A belföldi turizmus iránt viszont megcsappant az érdeklődés. Ezt az utazási költségek drágulásával magyarázta az illetékes. 

Nyugatról kevesebben érkeztek látogatóba: a recesszió fogta vissza a költekezési kedvet. A szocialista országok közül elsősorban a Lengyelországból és Csehszlovákiából érkezők számára volt vonzó célpont Magyarország. A szolgáltatóknak nem okozott gondot a vendégek elhelyezése, mint néhány évvel korábban, amikor tízezrek kényszerültek vadkempingezésre, a balatoni üdülők udvarán sátorozásra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában