Életmentők

2023.12.04. 19:44

Sokszoros véradókat köszöntöttek

A résztvevők is mind önkéntesek, méghozzá pótolhatatlan önkéntesek.

Pap Gyula

Grubert Roland megköszönte a vármegyei önkormányzatnak a több mint tízéves együttműködés

Fotó: Bujdos Tibor

A Magyar Vöröskereszt vármegyei szervezete hétfőn tartotta hagyományos véradók napi ünnepségét a váregyeháza dísztermében, melyen köszöntőt mondott Bánné Dr. Gál Boglárka, a vármegyei közgyűlés elnöke és Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt vármegyei szervezetének igazgatója.

Véradóbarát munkahely

- Örülök, hogy tagja vagyok az önök közösségének, hiszen amikor csak tehetem magam is adok vért – kezdte köszöntőjét a közgyűlés elnöke. Holnap ünnepeljük az önkéntesség napját és ebből a szempontból is szerencsés a mai ünnepség időpontja, hiszen a véradók is mind önkéntesek, méghozzá pótolhatatlan önkéntesek, nélkülük nem működne a betegellátás, gyógyítás – fogalmazta meg. A véradás nélkülözhetetlen, mert a vér mesterségesen nem előállítható és a hazai egészségügyi intézmények ellátásához éves szinten közel 400 ezer véradásra van szükség. 

- Mi itt a vármegye önkormányzatánál szorosan együtt működünk a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetével, rendszeresen szervezünk véradást, a Véradóbarát munkahely elismerést egy hete vehettük át, amelyet rajtunk kívül még 18 szervezet kaphatott meg, büszkék vagyunk erre a közös sikerünkre is – hangsúlyozta az elnök még egyszer kiemelve a véradás fontosságát.

Betegek, akik enélkül nem éltek volna túl

- Köszönöm a vármegyei önkormányzatnak a több mint tízéves együttműködés, hogy ezen a helyszínen tudjuk köszönteni a véradókat – mondta el a Magyar Vöröskereszt képviselője. - A kollégáim és jómagam gyakrabban találkozunk a másik oldallal, akik kapják a vért, azokkal a betegekkel akik enélkül nem éltek volna eddig, nem éltek volna túl és nem lenne reményük a teljes gyógyulásra. Én az ő köszönetüket szeretném önöknek átadni hiszen amellett, hogy sokszor adtak vért a rendszeresség ami még egy sokkal fontosabb dolog számunkra, hiszen ez tartja fenn a vérbiztonságot és a hazai egészségügyet – fejtette ki az igazgató. Legközelebb is számítunk önökre – tette hozzá.

A programban Miskolci Egyetem Ferenczi Sándor Egészségügyi Technikumának ünnepi műsorát követően kitüntetéseket és elismeréseket adtak át a sokszoros véradóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában