Annó

2023.12.22. 12:30

Serényen majszolta a bankót a pénztolvaj

Miről írt a megyei napilap 40 éve? Az Észak-Magyarország 1983. december 22-i számában olvastuk: amikor alaposabban szemügyre vették a tett színhelyét, kiderült, hová tűnt a napi bevétel.

Boon.hu

Az ártatlan külső veszélyes bűnözőt takart

Fotó: Shutterstock/BOON.HU

A különös bűnügy részleteit négy évtizeddel ezelőtt tárta olvasói elé az Észak-Magyarország.

„A jugoszláviai Bosznia-Hercegovinában egy bányatelep kantinjának alkalmazottait napokon keresztül azzal gyanúsították, hogy tolvaj van közöttük. Egy lezárt faládából ugyanis újra és újra eltűnt a napi bankjegybevétel egy része.

A három meggyanúsított pincér nagy megkönnyebbülésére a tolvaj lelepleződött: nem volt más, mint egy kisegér. „Lebukása” a tolvajlás ügyében kihívott rendőröknek köszönhető. Ugyanis csak nekik jutott eszükbe, hogy alaposan megnézzék a tett színhelyét. Amikor lepattintották a láda fedelét, rajtakapták az egeret, amint éppen serényen majszolja a bankókat. Menekülni kezdett, de a rend őrei nyomon követték, s így bukkantak rá az egér tanyájára, amely alaposan megrágcsált papírpénzszeletkékkel volt kibélelve.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában