Elismerés

2023.12.12. 14:33

Ők most Miskolc legjobb tanulói

A tanulásban és a közösségi életben egyaránt kiváló teljesítményt nyújtó középiskolásokat jutalmaztak a Városháza dísztermében kedden.

Nagy-Hankó Krisztina

Miskolc legjobbjai

Fotó: Bujdos Tibor

Azokat a tanulókat köszöntötték, akik eredményes, sikeres munkájukkal kivívták tanáraik szakmai elismerését. Szüleiket, nagyszüleiket eredményeik sokasága büszkeséggel töltheti el. Egész évben kimagaslóan teljesítettek az oktatás, kultúra vagy a közösségi élet területén – hangzott el az esemény megnyitóján. 

A lehetőségek a fiatalok előtt határtalanok, bárkiből lehet tudós, feltaláló, kiváló szakember, de akár még Nobel-díjas is. Tanulni olyan dolog, mely okossá, tájékozottá tesz, segít boldogulni a mindennapok során, megkönnyíti és teljessé teszi az életet – mondta Veres Pál, Miskolc polgármestere köszöntőjében. Tanulás nélkül lehetetlen megismerni a világot és a működését, tanulás nélkül az ember gyengébb és kiszolgáltatottabb is. Hiszen most olyan korban élünk, amikor a gépek, az eszközök már okosak, de nagyon sok okos emberre lesz szükség, hogy ezeket továbbfejlesszék. És persze a pedagógusoknak is nagy szerepe van abban, hogy a tanulók ilyen szép eredményeket érnek el – tette hozzá a polgármester. 

A jó tanulmányi eredmény, a sport és a közösségi életben aktívan részt venni mind olyan tevékenység, amely kiemelt fontosságú diákéletet jelent - hangsúlyozta dr. Ádám Zoltán, a Miskolci Egyetem beiskolázási és oktatásszervezési igazgatója. Az egyetem több szállal kapcsolódik a középiskolákhoz, ezek közül az egyik, hogy oktatnak leendő tanárokat is. A legnagyobb értéke az életben a tanulásnak van. Az elhelyezkedési lehetőségek sokszorosára nőnek a megszerzett végzettségekkel, tehát a tanulás pénzt, befektetést is jelent – vélekedett az oktatásszervezési igazgató. 

Imádja, amit tanul 

„Nagyon szeretek tanulni, főleg a szakmám érdekel nagyon. Pénzügyes vagyok” – mondta Tóth Nikol Lili 11-edikes, a Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum kiváló tanulója. Hozzátette: sok időt tölt tanulással, de megéri, mert piacképes szakmát kap a kezébe. A díjat azért kaphatta meg, mert odaadással és nagy lelkesedéssel készül minden nap az óráira. A tanórákon kívüli időben közösségi munkát is vállal, a diákönkormányzat elnöke, ami szintén fontos feladat számára. Ha végez a középiskolai tanulmányaival, mérlegképes könyvelő szeretne lenni – tudatta. 

Több mindenben is otthonosan mozog 

„Jelenleg a matek és az idegen nyelvek állnak a legközelebb hozzám, ezekkel szeretnék továbbmenni a jövőben, de emellett mindenben hozom a maximumot, ami tőlem telik” – emelte ki Vaszily Léna a Fráter György Katolikus Gimnázium végzős tanulója. Ötödikes kora óta a gimnázium tanulója, a bizonyítvány mindig kitűnő volt. A diákönkormányzat elnöke, így segíti és képviseli diáktársait. Szabadidejében legszívesebben a barátaival, családjával van és sportol is, illetve 11 éve táncol – hangoztatta Léna. A nemzetközi gazdálkodás szak felé szeretné venni az irányt, ha végez a gimnáziumban. 

Vágyott az elismerésre 

„Ez egy olyan kitüntetés számomra, amely sokat jelent. Nyolc év alatt a gimnáziumban szinte minden versenyen elindultam, ami csak létezett” – fogalmazott Lupkovics Lilla, a Herman Ottó Gimnázium tanulója. Kiskora óta érdeklődik minden iránt, ami a világban körbe veszi. Először a matematika és magyar nyelv, később az idegen nyelvek bűvkörébe került. Kiderült, hogy különleges tehetsége van a nyelvekhez, ezért valószínűleg a pályája kapcsolódik majd ehhez. A közgazdaság tudomány, valamint a diplomácia is vonzó számára – fejtette ki Lilla. 

 

A város kiváló tanulói:

Ambrus-Tóth Liliána, Alternatíva Életfa Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola kiváló tanuló

Balogh Csaba, Miskolci Szakképzési Centrum Andrássy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája kiváló tanuló 

Baltavári Benjamin, Dr. Ámbédkar Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola és Martin Luther King Középiskolai Kollégium kiváló tanuló 

Czégé Emese, Miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium kiváló tanuló 

Csapó Zsolt, Debreczeni Márton Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola kiváló tanuló 

Csutak Tilda, Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium kiváló tanuló 

Fehérvári Donát, Földes Ferenc Gimnázium kiváló tanuló 

Horváth Virgínia Erika, Miskolci Kolping Katolikus Technikum, Szakképző Iskola és Szakgimnázium 

Huppauer Dorka, Miskolci Rendvédelmi Technikum kiváló tanuló 

Iván Réka Gyöngyvér, Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium kiváló tanuló 

Kaposvári Péter Gergő, Avasi Gimnázium kiváló tanuló
Katona Dóra, Miskolci Egyetem Ferenczi Sándor Egészségügyi Technikum kiváló tanuló
Kiss Jázmin Eszter, Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon kiváló tanuló
Kovács Ágnes, Miskolci Szakképzési Centrum Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola kiváló tanuló
Közantal Elvira, Karacs Teréz Középiskolai Kollégium kiváló tanuló
Kucskár Csenge, Balázs Győző Református Gimnázium kiváló tanuló
Likai Szidónia, Miskolci Szakképzési Centrum Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium kiváló tanuló
Lupkovics Lilla, Herman Ottó Gimnázium kiváló tanuló
Manuel Dominik Ádám, Minorita Rend Kelemen Didák Fiúkollégium kiváló tanuló
Máté Evelin, Miskolci Szakképzési Centrum Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola kiváló tanuló
Molnár Eszter, Diósgyőri Gimnázium kiváló tanuló
Nemes Zsolt, Miskolci Szakképzési Centrum Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikum kiváló tanuló
Ódor Márk, Miskolci Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Informatikai Technikum kiváló tanuló
Oláh Kristóf, Miskolci Petőfi Sándor Középiskolai Fiúkollégium Teleki Tehetséggondozó Kollégium Tagintézménye kiváló tanuló
Rigó Emma, Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Gimnázium kiváló tanuló
Seres Roxána, MIOK József Nádor Középiskola, Szakiskola, Technikum és Szakképző Iskola kiváló tanuló
Szilvai Gergely, Fáy András Görögkatolikus Technikum és Szakgimnázium kiváló tanuló
Tóth Nikol Lili, Miskolci Szakképzési Centrum Berzeviczy Gergely Technikum kiváló tanuló
Vass Kende Máté, Miskolci Szakképzési Centrum Bláthy Ottó Villamosipari Technikum kiváló tanuló
Vaszily Léna, Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium kiváló tanuló
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában