Program

2023.12.14. 18:30

Növelték a civil aktivitást, önkéntességet

„Identitás további erősítése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” című projekt zárórendezvényét tartották a vármegyeházán.

Pap Gyula

Fotó: Pap Gyula

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata és a BORA 94 Fejlesztési Ügynökség konzorciumban valósította meg a TOP-os 2022. január 1-én megkezdett „Identitás további erősítése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” elnevezésű projektet, amely közel 1.25 milliárd forint támogatásból jött létre.

Csökkenteni az elvándorlást

– A projekt kiemelt célja, hogy fejlessze a vármegye területén élő közösségek kapcsolatát, a helyi civil társadalom felkarolásával segítse a közösségi problémák megoldását és az önálló cselekvési képességek erősítését, növelje a civil aktivitást, általánosan elfogadottá tegye az önkéntességet, illetve erősítse a helyi és vármegyei identitást, valamint a településhez, településrészekhez, térséghez való kötődést – emelte ki Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke.

– Mindennek eredményeként a programsorozat célja volt, hogy csökkentse a térségre kifejezetten jellemző elvándorlást. Ennek érdekében olyan programok valósultak meg, melyek a fenti célok elérését szolgálják és minőségi változást hoznak a térség közösségi életében. A helyi társadalmi akciókban résztvevők száma a projekt keretében megvalósuló rendezvényeken, programokon több mint 41 ezer fő volt – mondta el az elnök csütörtökön Miskolcon a vármegyeháza dísztermében tartott projektzárón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában