Látogatás

2023.12.14. 15:30

Kínában járt a Miskolci Egyetem küldöttsége

A Pekingi Vegyipari Egyetemen (BUCT) járt a Miskolci Egyetem delegációja, amely részt vett a 3. Út és Övezet Fórumon.

Boon.hu

Forrás: Miskolci Egyetem

A felsőoktatási intézmények közötti jövőbeli együttműködés fókuszában a vegyipar, az anyag- és a gazdaságtudomány, valamint a gépészmérnöki területek állnak.

A december elején tartott Út és Övezet Fórum felsőoktatási-üzleti eseményként jó alkalmat teremtett arra, hogy a Miskolci Egyetem képviselői tájékozódjanak a nemzetközi kapcsolatépítés új lehetőségeiről, formáiról, valamint Kína egy évtizede megkezdett „Út és Övezet” kezdeményezéséről. A konferencián majd húsz ország több, mint kéttucat egyeteme reprezentálta magát - írja az intézmény. Hozzátették: a Pekingi Vegyipari Egyetem képviselői, illetve a meghívott vendégek az új, valamint újra megnyitott mobilitási programokról, a finanszírozási forrásokról és célokról tartottak informatív előadásokat. 

A Miskolci Egyetem részéről Dr. Szilágyi Roland rektorhelyettes az egyetemi modellváltás eredményeiről, az elmúlt évek fejlesztéseiről, Kuttor Dániel, az egyetem Konfuciusz Intézetének igazgatója pedig az intézetben végzett munkáról adtak áttekintést. Arra is rámutattak: a miskolci és a pekingi egyetem egyaránt kifejezte szándékát arról, hogy közös képzést, kutatási műhelyt állítsanak fel a közeljövőben, valamint további szakmai eseményeket szervezzenek online formában, vagy személyes részvétellel a kétoldalú mobilitás fokozásának szándékával. 

A jövőbeli együttműködés fókuszában a vegyipar, az anyag-, és a gazdaságtudomány, valamint a gépészmérnöki területek állnak. A miskolci érdeklődők az ösztöndíjak bővülő köréről, az újabb mobilitási lehetőségekről a Konfuciusz Intézetben tájékozódhatnak, ahol egy remélt jövőbeli kínai utazás előtt további hasznos nyelvi és kulturális ismereteket is szerezhetnek - tették hozzá. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában