Közeleg az éjfél...

2023.12.31. 19:00

Boldog, békés új évet kívánunk!

Miskolc - Hamarosan elköszönünk 2023-tól, és üdvözöljük 2024-et. Néhány praktikus tanácsot olvashat évzáró cikkünkben.

Forrás: Shutterstock

Fotó: JP WALLET

Elérkezett az év utolsó napja és az év utolsó órái. Reméljük, hogy jó társaságban telnek az év utolsó órái, és szerettei körében köszöntheti az új évet. Bízunk benne, hogy szép, tartalmas, eredményekben gazdag új év áll előttünk. Boldog új esztendőt kívánunk minden kedves olvasónknak! 

Az év utolsó óráira néhány praktikus tanácsot, tudnivalót közlünk összefoglalva a korábban is megjelenteket.

Ha megbetegszik...

Orvosi ügyeletet (felnőtt, gyermek egyaránt) a 1830 számon hívhat, ahol tanácsot adnak, hogy érdemes-e mentőt hívni, vagy az orvosi ügyeletre fáradni. A gyermek és felnőtt orvosi ügyelet is 2023. április 1. napjától a  vármegyei kórházban működik. (Szentpéteri kapu 72-76.). Fogorvosi ügyelet a Szentgyörgy utcai Egészségházban található (Miskolc, Szentgyörgy út 25.), telefonszám: (+36) 46/303-096, ünnepnapokon 8.00-14.00 között várják a betegeket. Gyógyszertári ügyelet a Fehér holló és a Szent Rókus patikákban van Miskolcon, ünnepnapokon is 22:00 és 7:30, illetve reggel 8 óra között.  Az ügyeletről részletesebben itt olvashat.

Így érhet haza a szilveszteri buli után

A szilveszteri bulik még javában tartanak, Miskolcon utcabál várja az érdeklődőket a Szent István téren. A tömegközlekedési eszközök segíthetnek a hazajutásban. Ma éjjel igazodva a szilveszteri többletigényekhez, éjszaka többletjáratok indulnak az 1-es villamosviszonylaton, valamint a 14G-s, a 36-os, a 900-as és a 935-ös autóbusz-viszonylaton. Szilveszter éjjel villamospótló buszok közlekednek 22 órától másnap hajnal 3 óráig a Tiszai pályaudvar és a Malomszög utca között.

Zárva lesznek a boltok

Az év első napján, 2024. január 1-én munkaszüneti nap köszönt ránk. Jó tudni, hogy mivel január elseje pirosbetűs ünnep, így egyetlen kiskereskedelmi bolt sem nyit ki, zárva lesz többek között a Lidl, az Aldi, a Tesco, a Spar és az Auchan is. Az említett üzletek január 2-án (kedden) már a megszokott rend szerint várják vásárlóikat. Hasonlóképpen zárva lesznek a miskolci piacok is.
Január 1-jén nyitva lesznek a benzinkutak, az ügyeletes gyógyszertárak, és a non-stop üzemelő boltok, trafikok.

Ha eltűnik a kutyája...

Ha kutyája megijedne az éjjeli tűzijátékok, petárdák hangjától is elszökne, jó esély van, hogy visszakerüljön, ha rendelkezik chippel. Vármegyénkben 10 MOL benzinkútnál is leolvashatóak a chipek.

Így járnak az év első napján a MÁV- és a Volán buszok

Jó tudni, hogy újévkor az átlagos hétvéginél nagyobb utasforgalom várható, a MÁV-START, a Volánbusz járatai újévkor megváltozott közlekedési rend szerint járnak. 

Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is. A január 2-ig terjedő ünnepi időszakban az utasforgalom szempontjából frekventált napokon a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a más hétvégéken megszokottnál több kocsival közlekednek, így például a vármegyénket érintő  Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest viszonylatú Tokaj IC vonatok esetén. A Volánbuszok január 1-jén, újévkor a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint indulnak a járatok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában