Hadsereg

2023.12.16. 16:00

A legmodernebb eszközre toboroznak

Tüzéreket toboroz a Magyar Honvédség Miskolcon is az új Panzerhaubitze 2000 német önjáró löveg használatára, melyből 24 darabot vásárolt a szervezet a tatai páncélosdandár részére.

Póczos Nikolett

A Panzerhaubitze 2000 egy korábbi gyakorlaton

Fotó: Nagy Norbert

Hazánk megvédéséhez a legfejlettebb eszközökre van szükség, ezért szerzett be huszonnégy darab új Panzerhaubitze 2000 német fejlesztésű önjáró löveget a Magyar Honvédség, amely a sereg egyik büszkesége lesz a 21. században. „Négyfős kezelőszemélyzetére várnak jelentkezőket vármegyeszékhelyünkből is, hiszen Magyarország biztonsága és békéje közös ügyünk – hangsúlyozta Csoma Gábor százados, a miskolci toborzóiroda megbízott vezetője. – A pontos, nagy hatótávolságú, mozgékony és gyors jármű leendő személyzetének tagjai az iranyasereg.hu weboldalon vagy személyesen a toborzóirodákban már jelentkezhetnek, február 12-ig, a 8 plusz 2 hetes alapkiképzés indulásáig” – tette hozzá Csoma Gábor.

Előny a jogosítvány megléte

A százados elmondta, 18–30 év közötti, jó fizikummal rendelkező fiatal férfiak jelentkezését várják, akik elkötelezettek a haza ügyének érdekében. „A jelentkezéshez a B, C, illetve D kategóriás jogosítvány megléte előny, de nem feltétel. A PzH-programban részt vevő katona havi 12 ezer forint béren kívüli juttatásra jogosult: SZÉP-kártyára, utazási költségtérítésre, ingyenes laktanyai elhelyezésre vagy lakhatási hozzájárulásra és egyszeri szerződéskötési díjra számíthat. Illetménye pedig bruttó 737 000 forint, már az alapkiképzés alatt is” – sorolta a százados.

A Magyar Honvédség már az alapkiképzésre történő bevonuláskor szerződést köthet az alkalmas fiatallal, szerződéses szolgálati jogviszonyt köt 3 évre. A szerződés hat hónap próbaidővel indul, mely alatt bármelyik szerződő fél indoklás nélkül elállhat szándékától, de három év után meg is hosszabbítható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában