Végre?

2023.11.21. 14:00

Egy lépcsősort már megnyitottak a Búza téri aluljáróban. Mutatjuk...

Miskolc - Változások történtek a felújítás alatt álló Búza téri aluljáróban. Van mire figyelniük az arra járóknak.

Szaniszló Bálint

Van, aki tanácstalanul állt a megnyitott lépcsősornál

Fotó: SZB

Sokan meglepetéssel észlelték kedden reggel, hogy a felújítás alatt álló miskolci Búza téri aluljáró Zsolcai kapu felőli egyik lépcsősorát megnyitották. Akad olyan gyalogos is, aki félreértette a dolgot és megpróbált átkelni a Búza tér irányába az aluljárón, ám lent kordon fogadta, hiszen szó sincs arról, hogy átjárható lenne a rendszer. Eddig a Centrum felöli lépcsősor volt nyitva abból a célból, hogy megközelíthetőek legyenek az aluljáróban működő boltok, kereskedelmi egységek. Mostantól azt lezárták, mert megkezdődik a burkolása, és az ideigenes lejárat immár a Zsolcai kapuból nyílik.

Csak a boltokhoz lehet lemenni 

A miskolci önkormányzat sajtó osztályától kapott közlés is utóbbit erősíti meg: 

A lépcsősort továbbra is kizárólag az aluljáró üzletsorán vásárlók számára nyitják meg. Ezzel egyidőben a többi lépcsősort lezárják. A felújítási munkálatok megfelelő ütemben zajlanak, a szakaszos lezárásra a száradási időszak miatt van szükség.

Mint ismert, immár hónapokkal ezelőtt kezdődött meg a Búza téri aluljáró teljes elújítása, amely alaposan felforgatta a környék gyalogos forgalmát. A befejezést és átadást december elejére prognosztizálják.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában