"Korrupciógyanú"

2023.11.15. 14:00

Miért nem tesz feljelentést a DK?

Hegedűs Andrea DK-s politikus városházi korrupciót emleget, ugyanakkor pártja és ő sem említ konkrétumokat, és feljelentést sem tesznek.

Ujlaki Attila

Hegedűs Andrea országgyűlési képviselő

Hallgat a miskolci Demokratikus Koalíció (DK) az állítólagos városvezetést érintő korrupcióról. Néhány nappal ezelőtt Hegedűs Andrea a párt országgyűlési képviselője és egyben a DK és LMP közös miskolci polgármesterjelöltje a programpontjairól beszélt a városban. Akkor „korrupciómentes és átlátható városházát ígért” a miskolciaknak. A programpont kapcsán megkérdeztük a frissen debütált polgármesterjelöltet, hogy tud-e korrupcióról a városvezetésben. „Az elmúlt években volt rá precedens” – válaszolta.

Vádaskodik, de hallgat a Gyurcsány-párt

A baloldali politikus kijelentése után kérdéseket küldtünk a miskolci DK-nak, hogy tettek-e feljelentést az állítólagos korrupciós ügyben, vagy ha eddig nem, akkor most jogi útra terelik-e az ügyet, illetve arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyen konkrét eset(ek)ről van tudomásuk. A Gyurcsány-párt helyi szervezete csak annyit válaszolt a megkeresésünkre: „a Demokratikus Koalíció miskolci szervezetének nincs további mondanivalója”. 

Hegedűs Andrea kijelentéseire egyébként a városháza sajtóosztálya még aznap reagált. Azt írták, hogy a DK-s politikus kijelentései méltatlanok és kritikán aluliak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában