Jó hír!

2023.11.22. 14:30

Megszűnhet a várakozás a 26-os főúton

Szinte teljesen elkészült a főút Sajószentpétert elkerülő szakasza.

Detzky Anna

A 26-os elkerülő építés közben

Hamarosan átadhatják a 26-os főút Sajószentpétert elkerülő szakaszát. A kivitelező cégek jóval a határidő előtt befejezték a munkálatokat, így a műszaki átadás december első napjaiban záródik - tájékoztatta az olvasókat a Magyar Építők honlapja

 Erre vezet az elkerülő

A Sajó folyó mellett húzódó, 10 kilométer hosszú elkerülő út megépítése évek óta várt beruházás volt a térségben. A 26-os főút, amely Miskolc és Sajószentpéter között már 15 éve négysávossá bővült, a város belterületén keresztülhaladva hatalmas forgalmat generált. A napi mintegy 20 ezer jármű, amelynek nagy része teherszállító, nemcsak torlódásokat okozott, hanem a környezetszennyezést és a balesetveszélyt is növelte -tudta meg a Boon.hu. Demeter Zoltán országgyűlési képviselő szerint a beruházás mindenképpen hozzájárul a térség közlekedésének és fejlődésének javulásához. A kivitelező cégek 2021 januárjában kezdték meg az új nyomvonalon vezetett elkerülő út építését, amelynek során számos műszaki kihívással kellett megküzdeniük. Ezek között említhető a Sajó mederkorrekciója, a nagy tömegű földmunka, a kötőanyagos talajstabilizáció, a betolásos technológiával épített híd, a 27 közművezeték kiváltása, a 8 műtárgy megépítése és a 2 új körforgalom kialakítása – foglalta össze híradásában Kazincbarcika önkormányzata.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában