Program

2023.11.20. 18:00

Konferencia és kiállítás is lesz Tokajban

Konferenciát tartanak a Makovecz-épület múltjával-jelenével-jövőjével, valamint Rudolf Mihály, Tokaj főépítészének kiállítását is megnyitják.

A Világörökségi Bormúzeum épülete Tokajban

Kiskonferenciát tartanak Tokajban november 24-én (pénteken) a Tokaji Nomád Nemzedék által 1978-79-ben épített Makovecz-épület múltjával-jelenével-jövőjével és támogatásával kapcsolatban. A rendezvény délután 3 órától kezdődik, és két helyszínen tartják meg.

Az első helyszín a  Világörökségi Bormúzeum (a József Attila u. és a Mosolygó József utca sarkán), ahol Posta György, Tokaj polgármesterének köszöntője után Zelnik József etnográfus, Bodonyi Csaba és Rudolf Mihály építészek, Mankovics Tamás, a a „Magyar a Magyarért” Alapítvány elnöke, valamint Salamin Ferenc tart előadást. 

Délután 5 órától a Kulturális Központ (volt zsinagóga, a József Attila u. és Serház u. sarkán) folytatódik a program, ahol Rudolf Mihály, Tokaj város főépítésze életmű-kiállításának részlete látható. A kiállítást Bodonyi Csaba nyitja meg, köszöntőt mond Sulyok Miklós Németh Lajos-díjas művészettörténész, az MMA rendes tagja.

A rendezvényt az „Égerszög-Művésztelep” Közhasznú Alapítvány, a „Magyar a Magyarért Alapítvány,” a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata és Miskolci Regionális Munkacsoportja szervezi.

A konferencia részletes programja

15:00 Posta György Tokaj város polgármestere: köszöntő 

15:10 Zelnik József etnográfus, író, MMA rendes tag: A Nomád Nemzedék Házának építése, múltja, spirituális jelentősége 

15:25 Bodonyi Csaba építész, az MMA Regionális Munkacsoportja elnöke: Az épület tervezett jövője, kulturális és művészeti programja 

15:40 Rudolf Mihály MMA rendes tag, Tokaj főépítésze: A művészeti program építészeti víziója, tervek 

15:55 Mankovits Tamás a „Magyar a Magyarért” Alapítvány elnöke: Célok, jelenlegi hazai és nemzetközi együttműködések, a magvalósulás jelenlegi állapota 

16:10 Salamin Ferenc: Tokaj – A borvidék építészete című könyv ismertetése 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában