Elismerés

2023.11.20. 18:31

Királdon törődnek a szépkorúakkal

Rangos országos díjat nyert az Ózdhoz közeli település önkormányzata.

Marosréti Ervin

Zupkó Andrásné, Királd polgármestere és Riz Gábor országgyűlési képviselő

Fotó: ME

Az idősek tisztelete és támogatása Magyarországon a közigazgatásban, és a kormányzat mellett az önkormányzatokon keresztül is megnyilvánul, hiszen a helyi szinten a települések képesek a legtöbbet képesek tenni a „szépkorúakért”. Erre nagyon jó példa az egykori bányász település, Királd esete, hiszen elnyerték az Idősbarát Önkormányzat címet. 

"A település vezetésének rendkívül fontos, hogy az itt élő idősek aktív életet élhessenek, mindennapjaik élményekkel, tartalommal megtöltve teljenek - szögezte le Zupkó Andrásné, Királd polgármestere. - Büszke vagyok a díjra, amely közös munka eredménye." 

Egytucat díjazott 

A Belügyminisztérium egyébként az országos pályázatán tizenkét települést talált méldónak a díjra, tehát Királd ebből a szempontból egy nagyon szűk elitbe került be. 

"Az idős korosztály bölcsességét meg kell becsülnünk. Az élettapasztalatukra alapozva még manapság is sokat tudnak segíteni egy-egy közösség formálásában, alakításában - tette hozzá Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője. - Gratulálok Királdnak, hogy a tudatos és tervszerű munkájuknak köszönhetően elnyerték az Idősbarát Önkormányzat elismerést." 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában