Segítünk

2023.11.28. 14:00

Tegyük széppé együtt a szegénységben élő hernádnémeti gyerekek karácsonyát

Karácsonyi Segítünk! akciónkban ezúttal a Galamb Alex által vezetett Sütni Jó! Alapítványhoz kapcsolódó, mélyszegénységből indult hernádnémeti gyerekek számára gyűjtünk karácsonyi ajándékokat.

Szaniszló Bálint

Galamb Alex és a gyerekek

Nem minden gyermek él olyan körülmények között, hogy karácsonykor a szépen feldíszített fenyő alatt sok-sok ajándék várja. Olyan családok is élnek a környezetünkben, amelyek annak is örülnek, ha az ünnepek alatt lesz mit enniük, és be tudják fűteni lakóhelyüket. Advent időszakában rájuk is gondolunk, ezért hirdeti meg az Észak-Magyarország minden évben karácsonyi Segítünk! akcióját.

Az Észak-Magyarország munkatársai és olvasóink segítségével igyekszünk örömet szerezni egy-egy gyermekközösségnek. Ezúttal a Hernádnémetiben lévő Sütni Jó! Alapítványnál, Galamb Alex védőszárnyai alatt nevelkedő 15-20 mélyszegénységből indult gyermek számára szeretnénk csodálatossá tenni a karácsonyt. Idén tehát nekik van szükségük a nagylelkű emberek önzetlen segítségére.

Várjuk az ajándékokat 

Galamb Alex szegénysorból indulva, gyermekvárosi lakóként küzdötte fel magát odáig, hogy pék-cukrász szakmát tanult, leérettségizett, a Tokaj-Hegyalja Egyetem hallgatója tanító szakon, és a Debreczeni Márton Szakképző Iskolában a gyakorlatra oktatja a pék-cukrász tanulókat. Az általa életre hívott Sütni Jó! Alapítvány Hernádnémetiben lévő sütödéjében 15-20 helyi gyermeket tanít a sütés alapfogásaira. Kialakult egy kis közösség, amely átsegítheti a kicsiket az élet első nehézségein.

Kérjük kedves olvasóinkat, járuljanak hozzá karácsonyi Segítünk! akciónk sikeréhez. A hernádnémeti gyerekeknek – 8 és 13 év közöttiekről van szó – szükségük lenne játékokra, meséskönyvekre, karácsonyi meglepetésekre. A használt ruhák és játékok is kiválóak, csak ügyeljünk arra, hogy azok jó állapotban legyenek. Jó hasznát vennék télikabátoknak, nadrágoknak, de más, jó állapotban lévő ruha is megfelelő.

Olvasóink adományait december 15-éig várjuk szerkesztőségünkbe! (Miskolc, Zsolcai kapu 3.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában