Ünnepvárás

2023.11.18. 21:00

Énekes produkcióval hangolták fel a miskolci villamost adventre

Miskolc - Az adventi villamosra jellemző hangulatot teremtettek az Egressy Béni zeneiskola diákjai.

Detzky Anna

Kórus énekelt a villamoson

Fotó: Ádám János

Szeretne különleges élményekkel kedveskedni utasainak már az adventi villamos indítása előtt is az MVK Zrt. és Miskolc Polgármesteri Hivatalának Közlekedésszervező Osztálya. Ezért november 18-án, szombaton, egy diákokból álló kórus énekelt az 1-es villamoson. A fellépők – akik a Miskolci Egressy Béni – Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákjai – a Tiszai pályaudvarról 14:55-kor induló járaton léptek fel ismert slágerekkel, a Felső-Majláthig tartó út teljes időtartama alatt.

Megszerettetnék a menetrendet

- A közlekedésszervező osztály kereste meg a zeneiskolát, hogy hangulatjavító rendezvényeket szeretnénk a járművekre szervezni az új menetrend bevezetéséhez kapcsolódóan. Ezek az alkalmak a finomhangolási projekt felvezetései, amely december 4-én indul – nyilatkozta szerkesztőségünknek Kiss Péter, a miskolci polgármesteri hivatal közlekedésszervező osztályának vezetője. - A finomhangolás lényege, hogy az új menetrenddel kapcsolatban beérkezett észrevételek alapján hajtunk végre azon módosításokat.

Musicalbetétek és slágerek

A közönség nagyon szerette az énekes diákok tavalyi műsorát, ezért az idén már advent időszaka előtt meghívást kaptak.
- Az Egressy Béni zeneiskola énekes növendékeivel jöttünk műsort adni kilencen, különböző korosztályból és háttérrel. Olyan is van köztünk, akinek ez az első fellépése – árulta el Nagy Anna Zsófia énekes diák, szervező. - Tavaly az adventi villamoson adott műsort több Egressy-s zenekar, illetve a kórus is. Valószínűleg az nagyon megtetszhetett az embereknek és ezért keresett meg minket az idén az MVK. Idén az énekes növendékekkel összehoztunk egy változatos műsort, amiben musical betétdalok és magyar popslágerek szerepelnek. Ha jól tudom, advent minden hétvégéjén lesz élő zene az adventi villamoson ,és reméljük, hogy ez most már hagyománnyá válik. 

Gyermekkórus is érkezik

Ami bár biztos: november 24-én, pénteken egy kisgyermekekből álló kórus, elektromos zongorakísérettel ad majd műsort. Ők a Tiszai pályaudvarról a menetrend szerint 10:10-kor induló villamoson lesznek hallhatók Felső-Majláthig, majd a visszaúton is. A villamosok mindkét esetben normál menetrend és díjszabás mellett közlekednek, így a diákok előadása érvényes jegy, bérlet, vagy egyéb utazásra jogosító okmány birtokában hallgatható meg – tudtuk meg az MVK Zrt. sajtóközleményéből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában