Száz ember dolgozik a hóeltakarításon

2023.11.30. 17:50

Elveszett Borsod: a havat fokozatosan felváltja az ónos eső (fotók) - Frissítés: vörös riasztást adtak ki!

Folyamatos a síkosság-mentesítés Miskolcon, a műveletben száz fő vesz részt, tájékoztatta a Boon.hu-t a városháza.

Boon.hu

Miskolcon kora délelőtt óta havazik, az elmúlt időszakban több centiméter hó hullott. Több helyen torlódás, közlekedési káosz alakult ki a belvárosban. Hókotrót nem láttunk, hómunkást keveset.  Az Avasra egyre nehezebb feljutni.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. közlése szerint öt szóró- és rakodógépe van szolgálatban. A társaság először a tömegközlekedést érintő útvonalakat tisztítja, ezt követi majd a főbb gyűjtő- és mellékutak síkosság-mentesítése, tájékoztatták portálunkat.

Összeköttetésben vannak

A Városgazda szakemberei folyamatos összeköttetésben vannak az MVK, a mentők, a tűzoltók és a katasztrófavédelem diszpécser szolgálatával, hogy az utak állapotáról még pontosabb képet kapjanak, illetve, ahol szükséges, elvégezzék a síkosságmentesítést. 

Az MVK Zrt. információi alapján délután a Varga-hegyen több szakaszon is félpályás útlezárás volt az elakadt autók miatt, ez nehezítette a tömegközlekedést. Reggel 6-tól már készenlétben voltak a Városgazda dolgozói a kézi síkosság-mentesítés megkezdésére. A műveletben két műszakban száz fő vesz részt, kiemelten figyelve a főutcára, a busz és villamosmegállókra. A hosszú járdaszakaszokon kisgépekkel takarítanak, ilyen helyszínek a belváros, a Győri kapu, a Kiliáni városrész és az Avas. 

Éjszaka egyre észak-keletebbre (Borsod irányába) tolódik az ónos csapadékkal érintett terület, ahogy enyhül az idő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ónos eső veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére. Az érintett területen tartós (több órás) ónos eső jöhet. A várt csapadékmennyiség meghaladhatja az egy millimétert. A szakemberek óvatosságra intik az autósokat - kérik őket, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Frissítés: Harmadfokú riasztás

Csütörtökön 18 óra után az Országos Meteorológiai Szolgálat ónos eső veszélye miatt Harmadfokú (piros) riasztást adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére is. Az érintett területeken Tartós (több órás) ónos eső. A várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 5 mm-t.

Forrás: met.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában