Összeférhetetlenség

2023.11.30. 20:00

Belső vizsgálat indult a Miskolc Holdingnál

Miskolc - Miután portálunk több esetben is összeférhetetlenség gyanúját vélte felfedezni és közérdekű adatigénylést nyújtott be, a holding emiatt belső vizsgálatot indított.

Ujlaki Attila

MiskolcHolding Zrt. csoport tagja, az Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt. épülete. | illusztráció Fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország

Fotó: ÉM

Helyreigazítás

Tévesen állítottuk a „Belső vizsgálat indult a Miskolc Holdingnál” című 2023. november 30-án megjelent cikkünkben, hogy Iván Tamás Tibornak közös cége van a Miskolc Holding Zrt. felügyelőbizottsági tagjával, dr. Kovács Zoltánnal.

Esetleges összeférhetetlenség miatt belső vizsgálat indult a Miskolc Holding Zrt.-nél (a miskolci önkormányzat egyik vállalatánál, amely közpénzekkel is gazdálkodik – a szerk.) miután szerkesztőségünk közérdekű adatigénylést nyújtott be. Mivel a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint Iván Tamás, a Miskolc Holdig Zrt. igazgatósági tagja és Kovács Zoltán, a cég felügyelő bizottságának tagja tulajdonostársak lehetnek egy ingatlanfejlesztő társaságban.

Tulajdonostársak

Arra voltunk kíváncsiak, hogy a vállalat szerint nem áll-e fenn összeférhetetlenség az esetükben, és nem tartják-e aggályosnak, hogy egy profitorientált gazdasági társaságban tulajdonostársak a nevezettek. Iván Tamás esetében arra is kíváncsiak voltunk, hogy juthatott-e pozíciójából fakadóan olyan információkhoz, amelyet esetleg akár a saját cége érdekében is felhasználhatott. Szintén, a nyilvánosan elérhető céginformációk alapján Vojtilla László, a MIVÍZ Kft. ügyvezetője is érdekelt lehet ebben az ingatlanfejlesztő cégben. Az ő esetében is arra voltunk kíváncsiak, fennáll-e az összeférhetetlenség.

Dr. Cserni Gabriella, a Miskolc Holding Zrt. adatvédelmi felelőse arról tájékoztatta szerkesztőségünket: 

A felvetett összeférhetetlenség vizsgálatára Iván Tamás igazgatósági tag, Kovács Zoltán felügyelőbizottsági tag és Vojtilla László a MIVÍZ Kft. ügyvezetője tekintetében a Miskolc Holding Zrt. vizsgálatot folytat le.

Azt is aláhúzta: ennek lezárásáig a felvetett kérdések tekintetében nem áll rendelkezésre közérdekű adat, ezért közérdekű adatigénylésünkre nem áll módunkban válaszolni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában