Programok

2023.11.13. 17:42

Adventi forgatag Miskolcon: jégpálya, ünnepi mesevilág és színes programok

Miskolc - Több helyszínen, színes és különleges programok várják majd a miskolciakat advent idején: a könnyűzenei koncertek mellett szabadtéri jégpálya, fényinstallációk, ünnepi vásár, a legkisebbeknek pedig meseösvény.

Nagy-Hankó Krisztina

Épül a mobiljégpálya

Fotó: Bujdos Tibor

A részletekről november 13-án, hétfőn sajtótájékoztatón számolt be az Erzsébet téren Veres Pál, Miskolc polgármestere és Bencze Tünde, a Miskolci Kulturális Központ (MKK) ügyvezető igazgatója.

A sajtótájékoztató ideje alatt is fúrtak-faragtak, a munka nem állt meg, hiszen készül a korcsolyapálya, ami talán az egyik legnagyobb attrakciója lesz az idei belvárosi adventnak.

„A lelkünket ünneplőbe öltöztetjük, de fontos az is, hogy a családi otthonunk és a szűkebb környezetünk, de tágabb környezetünk is megszépüljön, mert még egyszer nem fordulhat elő az, ami tavaly. Nagyon szerényre sikerült az advent, a szilveszter pedig városi szinten el is maradt. Ezt nem szeretnék még egyszer” - mondta Veres Pál polgármester. Úgy döntöttek a város vezetői és frakciói, hogy idén színes programokkal - kicsit kárpótolva is a tavalyi évért a miskolciakat -, szeretnék ünneplőbe öltöztetni a várost, valamint olyan rendezvényekkel kedveskedni a lakóknak, ami szebbé teszi az ünnepet – fűzte hozzá a polgármester.

Izgalmas és érdekes programok

Kibővítették a helyszínt, nem csak a Szent István téren, hanem a Városháztéren és az Erzsébet téren is várják majd a miskolciakat idén – mondta Bencze Tünde, az MKK ügyvezető igazgatója. A központ továbbra is a Szent István tér marad, ott lesz a színpad. Illetve a legtöbb látványelem is oda kerül. A gyermekbirodalom a Városház téren lesz, mert idén sokkal több gyermek programmal készülnek majd a megszokottnál. Például lesz adventi meseösvény, manó ház Mikulással, kézműves foglalkozások és mini vidámpark is – hangoztatta az ügyvezető igazgató. 

Az Erzsébet téren mobil jégpálya épül, ahol majd korcsolyát is lehet kölcsönözni. A színpadi programok péntek délutántól vasárnapig tartanak minden héten. Gyermekeknek szóló előadások, miskolci zenekarok és országos ismertségű művészek is adnak majd koncertet. Az adventi gyertyagyújtások, ahogyan eddig is, 16 órakor kezdődnek vasárnaponként, a legutolsó kivételesen szombaton, december 23-án lesz. Két hét múlva, december elsején indulnak a programok, melyek négy hétig tartanak majd, a jégpálya egészen a téli szünet végéig látogatható lesz, hangzott el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában