Csörte

2023.10.02. 18:00

A Viszkis állítja, a tokaji önkormányzat cáfolja, hogy kitiltották volna a szüreti napokról

Tokaj önkormányzata határozottan cáfolta a hétvégén az egyik sajtóorgánumban megjelent állítást, mely szerint kitiltották Ambrus Attila országosan ismert keramikust, az egykori „Viszkis rablót” a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokról.

Boon.hu

Ambrus Attila állítja, a múltja miatt nem látják szívesen Tokajban

Fotó: Szabolcs László

A Blikk írt arról vasárnap, hogy a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok szervezői „nem kérnek” rendezvényükön Ambrus Attilából. A „Viszkis” nyilatkozott is a portálnak.

Hosszú éveken át jártam a Tokaji Szüreti Napokra árulni a portékáimat, ám idén tiltólistára kerültem. Nem rabolni mentem volna oda, pénztárcát vagy bármi mást lopni, hanem dolgozni, mint minden tisztességes ember. Az ottani képviselő asszony azonban nemkívánatos személynek tart, itt van a kezemben a jegyzőkönyv, amiben azt mondja, önkormányzati képviselőként ő szégyelli, hogy meg kellett élnie, hogy egy volt bankrabló az ő településén árulja a portékáját. Itt tartunk a XXI. században, hogy bár nincs jogilag szabályozva, hogy egy büntetését letöltött ember nem árulhatja Tokajban a vásárban a termékeit, engem mégis kitiltottak

 – mondta a Blikknek Ambrus Attila.

Nem kért engedélyt

A városháza közleményben reagált az elhangzottakra. Azt írják: nem igaz, hogy az önkormányzat vagy bármelyik intézménye a rendezvényéről bárkit kitiltott volna, ilyen határozat nem született.

A cikkben jelzett Ambrus Attila a mai napig nem jelentkezett a rendezvény szervezőinél árusítási céllal. A jelentkezés módja a rendezvény hivatalos honlapján elérhető, ezt a keramikusnak is ismernie kell, hiszen a 2022-es Tokaji Bornapokon már árusított a városban. Továbbá nem igaz az az állítása sem, miszerint évek óta árul a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokon, Ambrus Attila egy önkormányzati rendezvényen vett részt eddig, a fent említett tavalyi Bornapokon. Ambrus a cikkekben valótlanul állítja, hogy a feleségének van szerződése, a szervezőkhöz ő sem adta be jelentkezését a rendezvényre.

Hozzátették: a fesztiválon árusító népművészek, kereskedők, vendéglátósok előre meghatározott díj ellenében értékesíthetnek szerződés alapján.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában