Beruházás

2023.10.19. 17:10

Új hulladékudvart avattak Tiszalúcon

A beruházás kialakításánál nagy szerepet kapott a felszereltség, és a könnyű megközelíthetőség.

Boon.hu

Síri Norbert, dr. Koncz Zsófia, Aros János és Hercsik István

Fotó: Ádám János

Új hulladékudvar valósulhatott meg Tiszalúcon a Bo-To Bau Kft. kivitelezésében, a beruházás az Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Önkormányzati Társulás a Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék - kezelési Önkormányzati Társulással konzorciumban jöhetett létre.

Fontos távlati célok

A csütörtöki átadó rendezvényén Siri Norbert, Tiszalúc polgármestere bemutatta a hulladékudvar létesítésének jelentőségét a térségben, illetve kitért az illegális hulladéklerakás felszámolásával kapcsolatos szándékra, melynek egyik fő pillére, hogy a hulladékudvarok elérhetővé válnak a lakosság számára. Dr. Koncz Zsófia miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő szintén méltatta a hulladékudvar létrejöttének jelentőségét, majd elmondta, az Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Önkormányzati Társulás területén jelenleg Szerencsen, Sátoraljaújhelyen és Sárospatakon működik hulladékgyűjtő udvar, valamint a Bodrogkeresztúri Hulladékkezelő Központban van lehetőség a hulladékok lakossági átadására.

Aros János Sárospatak polgármestere, az Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke kifejtette, a kor egyik legnagyobb problémája az illegálisan elhelyezett hulladékok megsemmisítése, összegyűjtése, újrafelhasználása. A cél az, hogy minden térségben legyen elérhető hulladékudvar ami ingyenesen igénybe vehető. Komoly feladat a korábbi szokások megváltoztatása, a szemléletformálás – hívta fel a figyelmet az elnök.

Hercsik István, a Z.H.K. Nonprofit Kft. ügyvezetője ismertette a beruházás szakmai jelentőségét, kifejtette nagy örömére szolgál, hogy hozzájárulhat a térség hulladékgazdálkodási rendszerének fejlesztéséhez, ezáltal pedig a környezet megóvásához. A hulladékudvar kialakításánál nagy szerepet kap a felszereltség, és a könnyen megközelíthetőség, a hulladékudvar beton térburkolattal, térvilágítással, kamerarendszerrel, megfelelő csapadékvíz elvezetéssel, telepített veszélyes hulladékgyűjtő konténerrel rendelkezik, illetve több acélkonténerrel is. Az egyik legfontosabb cél az, hogy a projektben résztvevő települések mindegyikén egységes hulladékgyűjtési rendszert alakítsanak ki, és minden lakos számára egyformán magas szintű szolgáltatás legyen elérhető. A projekt megvalósításának tervezett befejezése 2023.12.01 – mondta el az ügyvezető.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában