Elégedetlenség

2023.10.30. 14:32

Tanszüneti helyett sűrített menetrend kellene Miskolcon!

A héten az MVK Zrt. több vonalán ritkábban közlekednek a buszok és villamosok. Több járat nem is közlekedik a héten.

Boon.hu

Zsúfoltak a miskolci járatok

Fotó: Bujdos Tibor

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. bejelentése szerint az őszi iskolai szünetre tekintettel október 30. és november 3. között több viszonylat is tanszüneti menetrend szerint közlekedik. 

Az iskolai őszi szünethez igazodva október 30-án, hétfőtől november 3-án, péntekig munkanapokon tanszüneti menetrend van érvényben az 1 és 1A villamosvonalon, valamint az 1G, 3, 3A, 6, 7, 12G, 14G, 14, 16, 19, 20, 21G, 24, 29, 31, 32, 34, 35, 35G, 36, 39 autóbuszvonalakon. 

Tanszüneti menetrendi időszakban a 2-es villamosok nem közlekednek, a 16-os autóbuszvonal járatai nem közlekednek a Diósgyőri Kórházig, a 12-es és 20A-s autóbuszvonal járatai nem közlekednek, az Avas kilátó végállomásról 12 és 16 óra között induló 35-ös autóbuszvonal járatai nem állnak meg a Fényi Gyula téren. 

A miskolci közösségi közlekedést használók közül sokan panaszkodtak már hétfőn, hogy a különböző temetőkbe tartva egyszerűen nem fértek fel a zsúfolt járatokra. Olyan is akadt, aki kénytelen volt két buszjáratot elengedni a megállóban, mer a zsúfoltság miatt nem fértek fel a járművekre.  

Több járat kellene!

Azt javasolták többen, hogy a tanszüneti ritkítás helyett a mindenszentekre és a halottak napára tekintettel inkább sűríteni kellene ezekben a napokban a járatokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában