Körkép

2023.10.25. 07:00

Szinte üresen, vásárlók nélkül árválkodott a Búza téri piac kedden

Gyönyörű érett szőlőfürtök, körték és sütőtökök sorakoznak a Búza téri piacon, vásárlókra várva. Ők azonban csak nézelődnek és tájékozódnak.

Póczos Nikolett

Fotó: Bujdos Tibor

Hiába van szezonja a szilvának, szőlőnek, körtének, sütőtöknek és almának, az érdeklődés mégis csekély volt kedden a Búza téri piacon. Pedig még be lehetne raktározni télire a finom ízekből. 

Nagy Lászlónál a paradicsomot, paprikát keresik a vevők, de még szilva iránt is van érdeklődés, lekvárnak. Véleménye szerint már érezhető az átállás a déli gyümölcsökre, mert elkezdték keresni a mandarint, narancsot is. De keresik a szőlőt és a sütőtököt is és a különböző almatípusokat is. Mint elmondta birsalmát is szeretnének vásárolni a miskolciak, de nagyon kevés van belőle. Abból lehet, hogy hiány is lesz - szögezte le.

A virág a fontosabb most

Egy másik árus arról panaszkodik, hogy csak nézelődnek, tájékozódnak az emberek és egyáltalán nem vásárolnak. Véleménye szerint a nagy áruházakban beszereznek mindent egy helyen és még olcsóbban is hozzá tudnak jutni a zöldségekhez, gyümölcsökhöz. Másrészről pedig most nem a zöldség vagy gyümölcs van a fontossági sorrend élén, hanem inkább a közelgő ünnep miatt, virágra és mécsesekre gyűjtenek inkább a vásárlók- teszi hozzá.

Mariann éppen egy halloweeni tök faragásával próbálja asztalához csalogatni a vevőket. Elmondta, hogy nála a vevők a legyalult káposztát keresik többen, szőlőt és körtét is, de csak elvétve.

Pár lépéssel arrébb egy hölgy egy kiló körüli szőlőt vásárolt gyors fogyasztásra, amit még ebéd után, délután el tud fogyasztani. Mint mondja egymagában, kis nyugdíjából ennyit engedhet meg magának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában