Felelős állattartás

2023.10.28. 13:00

Ovis segítség a mentett kutyáknak

Több tíz kiló száraz kutyatápot és konzervet, tisztító és takarító eszközöket, plédeket, takarókat gyűjtöttek össze a Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ Székhely Óvodája a Pamacs Kutyamentő Alapítvány részére. Az intézményben október 2. és október 13. között adománygyűjtést szerveztek az állatok világnapjához kapcsolódóan.

Örültek az ovisok adományának

Forrás: olvasótól

– Kiemelt célunk, hogy megismerjék a gyerekek, hogy milyen felelősségteljes feladat az állattartás, hogy megtanulják,  egy kisállatot nemcsak simogatni kell, hanem a kedvencekről gondoskodni és szeretni kell őket. A Pamacs Kutyamentő Alapítvány hatalmas munkát végez, hiszen befogadják, megmentik a gazdátlan, kóbor állatokat. Ezért is gondoltuk úgy, hogy gyűjtést szervezünk számukra – emelte ki Lázár Endréné intézményvezető, aki hozzátette, hogy nagyon hálásak a szülőknek és köszönik a sok-sok adományt, amellyel segítették az alapítvány munkáját.

Az összegyűlt, több tíz kilónyi száraz kutyaeledelt, konzerveket, takarókat, tisztítóeszközöket október 20-án délelőtt Lázár Endréné intézményvezető és Simonné Petrik Zsuzsanna, a gyűjtést koordináló óvónő adta át a Pamacs Kutyamentő Alapítvány elnökének, Molnárné Kelemen Viktóriának.

– Jelenleg 24 kutyus van nálunk, akiket etetni kell. A kis mentettjeink napi szinten elég sokat esznek, de az élelem mellett a takarításhoz is szükségünk van eszközökre, amelyek sajnos elég hamar tönkremennek, gyakran szükséges a pótlásuk. Ezért is nagyon örülünk ennek a sok adománynak, nagyon nagy segítség ez nekünk – mondta Molnárné Kelemen Viktória. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában