Beszélgettek

2023.10.29. 16:00

Az öröm volt a fő fogás az Arttérben

Miskolc - Az öröm témakörét járták körül legutóbb a miskolci Arttérben a program résztvevői. Kiderült, mindenkinek mást és mást jelent ez az érzés.

Póczos Nikolett

Az Artter rendezvényén ez alkalommal az öröm volt a téma

Fotó: PN

Szappanos Ádám bűvész a trükkjeivel vezette fel az estet, és arról beszélt, hogy hogyan hatja át a produkcióit az öröm. Elmondása szerint rendszeresen tanít bűvésztrükköket felnőtteknek és gyerekeknek is, és neki az okoz örömet a bűvészetben ha mások örömmel és meglepődéssel fogadják trükkjeit - mondta. A gyermeki rácsodálkozás a legnagyobb visszaigazolás számára – teszi hozzá. Majd a jelenlévőket is elkápráztatta néhány varázslattal.

Család és munka

Az öröm volt a témája az Artter rendezvényének, amit a közelmúltban tartottak meg a Via Piano Étteremben.  A tartalmas közösségépítő est házigazdája ezúttal is Czikora Ágnes szerkesztő-műsorvezető, a BluePixel Kommunikációs és Produkciós Iroda ügyvezető igazgatója volt.

A bűvész után dr. Várhelyi Krisztina, az Éltető Lélek Alapítvány vezetője, és egyben az Ars Sacra Fesztivál főszervezője kapott szót, aki elmondta, hogy neki az okoz örömet, ha a családja dolgai jól mennek, hét unokája és két fia van – emelte ki. Mindemellett a most zárult Ars Sacra fesztivák sikere szerzett nagy örömet és elégedettséget számára.

Ezt követően a házigazda a jelenlévők között egy közvélemény-kutatást végzett, kíváncsi volt kinek mi okoz örömet. A jelenlévők pedig szavakban válaszoltak neki.

 

A zene is örömmel tölthet el

Különös oldalról közelítette meg a kérdést Séllei Andrea közösségfejlesztő, supervisor, közgazdász, a zöld életmód elkötelezettje, aki mint elhangzott, hosszú évek óta, húsz éve dolgozik a közösségek erősítésén. Majd egy gyakorlatot végzett a jelenlévőkkel, de saját élményiről is beszélt. A beszélgetés érdekes színfoltja volt Flach Antal zeneművész, zeneszerző, művésztanár, aki az Örömóda történetéről lebbentette fel a fátylat, és a zeneműhöz fűződő személyes kapcsolatáról is beszélt. Majd zenei részletekkel támasztotta alá mondandóját.

Furdi Zsóka műsorszervező, valamint divat-és táncstúdió vezető szerint az öröm együtt jár a boldogsággal, melyért sokat tehetünk mi magunk is. Meg kell találni azokat a dolgokat, melyek örömmel töltenek el és boldoggá tesznek, fogalmazott. Ezek az örömök pedig elkísérnek egész nap, vélekedett a a vezető. Ő maga is divatbemutatók szervezésével csalt örömet az arcokra – tette hozzá, azokra az alkalmakra nagyon szívesen emlékezik.

Az íz és zamat varázsa

Az estet Komáromi József séf zárta, aki az örömszerzést a gasztronómia oldaláról járta körbe: az étellel, látványban és ízben, illattal is lehet egy másik embernek örömet szerezni, ezt egyébként a jelenlévők meg is tapasztalhatták az est végén.

A következő alkalom, amikor eszmét lehet cserélni, november nyolcadikán lesz, amikor a hűség témáját járják körül az Arttér vendégei a Via Piano Étteremben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában