Múzeumok őszi fesztiválja

2023.10.20. 19:44

Lájkolja a dínós programot, hogy nyerjen Miskolc! (fotókkal)

Miskolc - Családi délutánt tartottak a Pannon-tenger Múzeumban.

Répássy Olívia

Családi délutánt tartottak a Pannon-tenger Múzeumban.

Fotó: Bujdos Tibor

Reflektorfényben a magyar dinoszauruszok – ez volt a címe annak a programsorozatnak, ami pénteken volt a Herman Ottó Múzeum Görgey utcai főépületében. Egy tudományos ismeretterjesztő előadással kezdődött a rendezvény, amin Botfalvai Gábor geológus és paleontológus beszélt a Magyarországon megtalált őslénymaradványokról.

„Több tíz évvel ezelőtt lábnyomokat találtak a Mecsekben. Csontokra azonban csak 2000-ben bukkantak Iharkúton, ahol rengeteg páncélt gyűjtöttek össze, mert a teknősmaradványok voltak a leggyakoribbak. Érdekesség még, hogy bizonyos vízi ősállatokról egészen addig azt hittük, csak sós vízben fordulnak elő, itt azonban egy fajtájuk édes vízben élt. Továbbá egy bizonyos krokodilfajta csak itt élt" – mondta el a kutatásokat közérthető nyelvezettel a szakember, akinek előadása után a gyerekek egy árnyjátékot láthattak, majd miután saját síkbábujukat is elkészítették, maguk is eljátszhattak egy árnyjátékot.

A gazdag múzeumi foglalkozás megérdemli az első helyezést

Czár Márton szeret a Herman Ottó Múzeumban lenni. 

„Engem érdekelnek a dinoszauruszok meg egyáltalán minden, ami az őskorhoz kapcsolódik. Itt pedig nagyon sokat tudhatok meg erről a területről, ezért mindig jó érzés itt lennem" – mondta a gyermek.

Szabóné Mádai Veronika elmondta, szeretnek járni a családok a múzeum programjaira. 

„Most a családi délutánunkat a Múzeumok őszi fesztiválja keretén belül rendeztük meg. A programsorozat november 12-éig tart. Nálunk a következő esemény majd november 10-én lesz, amikor annak a meseillusztrációs pályázatunknak hirdetjük ki az eredményét, amire nagyon sokan adták be munkájukat, és nemcsak gyerekek, hanem felnőttek is – mondta a múzeumpedagógus, aki arra kért mindenkit, hogy lájkolja, ossza meg vagy kommentelje a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) által meghirdetett versenyt, amiben belföldi múzeum nyeri majd el az Arany Süni Vándordíjat. Konkrétan ezen az oldalon, vagyis az eredetin kell szavazni a Herman Ottó Múzeumra szombat estig.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában