Úthiba

2023.10.26. 20:00

Egy éve várnak az útjavításra a tetemváriak

Decemberre ígéri feltételesen a miskolci önkormányzat a helyreállító munkálatokat.

Detzky Anna

Fotó: Olvasónktól

Idős lakosok élnek Miskolcon a Tetemvár Alsósoron és komolyan megnehezíti az életüket egy óriási tátongó lyuk az úton, amire olvasónk hívta fel a figyelmünket.

A mi kis zsákutcánkkal, a Tetemvár Alsósorral nem foglalkozik senki, hiába jeleztük a problémát, és tud róla a városüzemeltetés is. Egy éve beszakadt az út, nagy mély tátongó lyuk van az út alatt. Ezt le sem fedték semmivel, mi a lakók raktunk rá furnért. Mivel zsákutca, így tüzelőt sem tudunk hozatni, a kukát az utca végébe kell lehúzni. Télen ezzel az a gond, hogy lejtős útról van szó, és az utcát is nekünk kell eltakarítani hótól, jégtől. Egy-két kivétellel öreg nyugdíjasok laknak itt, képviselő sem foglalkozik vele. Sétáltak polgárőrök, lefényképezték, de semmi nem történik egy éve. Nagyon veszélyes így, kocsival senkihez nem tudnak feljönni, kellene már a tüzelő is

 – fogalmazott.

A lakók türelmét kérik

A problémával kapcsolatban a miskolci városháza sajtóosztályát kerestük meg. A helyi önkormányzat sikeres pályázat esetén még ebben az évben tervezi a javításokat:

 

„A bejelentést követően kollégáink megállapították, hogy előre nem látható okból vis maior káresemény történt. Az út alatti pincerendszer egymásba szakadt, így az út korlátozására, lezárására szükség volt. Ezt követően a káreseményt a Belügyminisztérium Vis Maior pályázatára nyújtotta be a miskolci önkormányzat és a döntéshozók pozitív elbírálásban részesítették. A kiviteli tervek és a hozzá kapcsolódó költségvetés elkészült, az önkormányzat belső eljárás szerinti pályáztatása folyamatban van. Amennyiben a pályázat sikeres, a helyreállítási munka ideje 2023. december hónap” - írta levelében Miskolc Polgármesteri Kabinetének, Sajtó Kommunikációs és Városmarketing Osztálya.

Az olvasó levelében a polgárőrök bejárását is említette, aminek szintén utánajártunk.

- Egyeztettem a polgárőrökkel, akik azt mondták, hogy nem jártak az említett területen, mert arra nincs is polgárőrségünk. Valószínűnek tartják a kollégák, hogy a városi rendészettel keverhették őket össze. A Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) munkatársai azok, akik fényképeznek járőrözés közben, ebből is gondoljuk, hogy tévedés történt – nyilatkozta szerkesztőségünknek Csóra György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

 

A bejárással kapcsolatban a MIÖR ügyfélszolgálatát is megkérdeztük, de egyelőre nem kaptunk választ levelünkre, amint megérkezik közöljük.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában