Fejlesztés

2023.09.16. 19:00

Új otthont kaptak a büntetés-végrehajtás szolgálati kutyái

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet sokáig nem rendelkezett saját kutyateleppel. Az éveken át tartó munkálatok befejeztével idén 9 szolgálati kutya költözhetett méltán megérdemelt otthonába.

Boon.hu

Forrás: BAZ BVI

A tervek már régen körvonalazódtak, azonban a megvalósítás csak 2020-ban kezdődött, amikor a szolgálati kutyák elhelyezésére alkalmas terület kiválasztása és lekerítése megtörtént. A következő évben a felszerelések, a kutyatáp és a szükséges takarítószerek elhelyezésére alkalmas raktárak építésével folytatódott a telep kialakítása. A kutyák megfelelő mozgásigényének biztosítása érdekében egy 57 négyzetméter alapterületű kifutó, valamint a szolgálati kutyák fürdetésére alkalmas helyiség felújítására került sor.

Forrás: BAZ BVI

A munkálatok tovább folytatódtak, melynek köszönhetően 2023 márciusában az intézetben elhelyezett fogvatartottak talaj rendezését követően egy tíz férőhelyes mobil kennel telepítésével lett egyre komfortosabb a kutyatelep, melyek száma tovább nőtt, amikor a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet részéről egy újabb kennel került átadásra. Ezt követően a már meglévő hét mintájára a fogvatartottak munkájának köszönhetően épült még további három. Ezek közül az egyik egészségügyi elkülönítőként funkcionál.

Forrás: BAZ BVI

A munkálatok fő célja a kutyatelepen szolgálatot teljesítő kollégák munkakörülményeinek segítése és legfőképpen a négylábú kollégák, társak elhelyezési feltételeinek javítása, tájékoztatott vármegyei büntetés-végrehajtási intézet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában