Program

2023.09.09. 17:59

Szüreti napok Tokajban a 950 jegyében

Október 6. és 8. között rendezik meg a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokat, mely hazánk egyik legrégebbi szüreti eseménye – 1932 óta tartják. A szervezők a háromnapos ünnepre a „Fehér borok, színes kultúra” jegyében várják az érdeklődőket az idén 950. születésnapját ünneplő Tokajba.

Hamarosan kezdődik a szüret

Fotó: MW

Tavaly és 2021-ben is közel tízezren fordultak meg a három nap alatt a városban, így idén is sok látogatót várnak a fesztiválra. A szervezők minden korosztály számára izgalmas programokat tartogatnak nemcsak a Kossuth téren, hanem annak környékén is.
Lesz látványos szüreti felvonulás helyi iskolák és hagyományőrző csoportok közreműködésével, valamint szőlő-összeadási ceremónia a borvidék polgármestereinek ünnepélyesen összeadott termésével – olvasható a város honlapján. A Bortér Tokaj-hegyalja kiváló boraival (a Tourinform Tokaj faházában vásárolhatnak az érdeklődők – stílszerűen 950-es logóval ellátott – fesztiválpoharat), a gasztrosétány finom ízekkel, a kézművesek és mesterségek utcája ajándéktárgyakkal várja a vendégeket. A sétálóutcában térzenei koncertek, utcazenészek és -színházi programok (népi játékok, kézműves foglalkozások) is szórakoztatják majd a kicsiket és nagyokat. A gyermekek számára Molnár Orsi Zsibongó című műsora ígér kikapcsolódást október 8-án, vasárnap 14 óra 30 perctől.
A nagyszínpadon – amely a Tokaj 950 nevet kapta – különleges zenés programok, koncertek is várják a határainkon innen és túlról érkező, különféle stílusok rajongóit. Mások mellett október 6-án 18 órától a Konyha Zenekar, 20:30-tól a Parno Graszt; október 7-én 18:00-tól a Vivat Bacchus, 20:00-tól a The Biebers; október 8-án a Margaret Island ad koncertet 19 órától.
A kisszínpadokon (a szüreti teraszon, és a borteraszon) olyan formációk szórakoztatják majd a közönséget szombaton és vasárnap, mint a Musical Trips Trio, Ursu Gábor gitárművész, valamint az Acoustic Guitar Caffe.
A programokon való részvétel ingyenes.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában