Csúcs

2023.09.12. 11:44

Rekordszámú jelentkezés a Miskolci Törvényszékre

Tizennégy joghallgatóval indul idén a törvényszéki Szakmai Gyakornoki Program.

Boon.hu

Bíróságon

Fotó: Unger Tamás

A Miskolci Törvényszék elkötelezett a bírói pálya iránt érdeklődő joghallgatók magas színvonalú szakmai képzése iránt, mint ahogyan a Miskolci Egyetem is fontosnak tartja az elméleti ismeretek megszerzése mellett azt, hogy a hallgatók megtapasztalják a jogszabályok gyakorlatba történő helyes átültetését. E célok hatékonyabb megvalósítása érdekében a törvényszék 2017-ben együttműködési keretmegállapodást írt alá a miskolci felsőoktatási intézménnyel, melynek egyik összetevője, hogy a kiváló képességű nyertes pályázók Szakmai Gyakornoki Program keretében 12 hetet tölthetnek a bíróság falai között.

Minden jelentkezést elfogadtak 

Ezen időszak alatt betekintést nyernek a bírói hivatás szépségébe és nehézségeibe, megismerik a kezelőirodák működését, az igazságügyi alkalmazottak munkáját, látják a döntés-előkészítés folyamatát, részt vesznek tárgyalásokon és az Ügyfélsegítő napon, így összekapcsolhatják az egyetemi előadásokon és szemináriumokon megszerzett tudásukat a gyakorlattal, csiszolhatják lényeglátásukat, problémamegoldó- és döntési képességüket, kommunikációs készségüket.

2023 őszén a diákok várakozáson felüli létszámban nyújtották be pályázatukat a gyakornoki programban való részvételre. A törvényszék elnöke – szem előtt tartva a joghallgatók magas színvonalú szakmai képzése iránti elkötelezettségét – valamennyi jelentkezést elfogadta, így tizennégy egyetemista kezdhette meg gyakornoki idejét 2023. szeptember 11-én. A nyertes pályázók polgári, büntető, közigazgatási és munkaügyi ügyszakba is beosztásra kerülnek, így komplex gyakorlati tapasztalatokkal gazdagodva ülhetnek vissza az egyetemi előadótermekbe.

Elnöki köszöntés 

Első „munkanapjukon” dr. Tuzáné dr. Papp Szilvia törvényszéki elnök, és dr. Pabis Attila a törvényszék elnökhelyettese köszöntötte a hallgatókat, akik nagy örömüket fejezték ki a rekordszámú jelentkezés miatt. A törvényszék elnöke megosztotta abbéli reményét is, hogy a jövőben, diplomájuk megszerzését követően minél többen választják a bíróságot munkahelyül, a bírói munkát hivatásul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában