Program

2023.09.27. 12:00

Madách Imre magánéleti tragédiájáról is szól az előadás a Felvidék Házban

Dr. Popper Valéria tart előadást.

Madách Imre  életének tragédiájáról tart előadást dr. Popper Valéria a Felvidék Házban (Miskolc, Rákóczi Utca 2.) október 4-én (jövő szerdán) délután 5 órától.

A 2023-as esztendő Madách Imre emlékév, de Madách Imre: Az ember tragédiája színházi ősbemutatójának tiszteletére szeptember 21. minden esztendőben a Magyar Dráma Napja. Madách Imre 1823-ban született.  A sztregovai földesúr, alig 37 éves korában, egyetlen esztendő alatt megírta, nemcsak a magyar irodalom, de a világirodalomnak is legszebb, legjelentősebb sorsdrámáját. Propper Valéria vetítettképes előadásában –ahogy fogalmaz-rendhagyó  oldalról közelíti meg Madách Imre életét és a dráma születésének történetét.  Az előadás középpontjában ugyanis Madách Imre házassága és felesége, Fráter Erzsike-Éva tragikus élete áll. Úgy véli, ha a történetben szereplő személyek élete nem lett volna olyan tragikus, akkor a drámairodalom legnagyobb alkotása sem lett volna olyan hatalmas. Az ihlető és alkotó szereplők belepusztultak saját személyes életük tragédiájába, de örökre megmaradt a mű.

Dr. Popper Valéria és Madách Imre
Forrás: Felvidék Ház

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában