Program

2023.09.07. 11:04

Jókedvű Mária-tisztelet Diósgyőrben

A diósgyőri Mária-búcsú napjainkra városi családi napnak is beillik.

Diósgyőri Jazz Tánc Klub is fellép a rendezvényen

Fotó: Ádám János

Az augusztus és a szeptember is a Mária-ünnepek jegyében telik a katolikus egyházban. Sokéves hagyomány, hogy Diósgyőrben minden évben Mária-búcsút tartanak a Szűz Mária nevére felszentelt diósgyőri római katolikus templom védőszentje tiszteletére és a városrész lakói örömére. Ugyanis a rendezvény korántsem csak a hívők számára hordoz üzenetet. A Szent Szűz neve napja szeptember 12-re esik, ezért a templombúcsút mindig a legközelebbi vasárnapon, idén szeptember 10-én rendezi meg a diósgyőri plébánia és a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. A búcsú célja, hogy új elköteleződésre hívjon, amikor az ember elbúcsúzik a bűneitől és lélekben megújul.

– A máriás lelkiség lényege az, hogy kérjük a Szent Szűz közbenjárását, hogy fiát, Jézus Krisztust minél jobban megismerhessük és megszerethessük. Mária a hívők példaképe is, mert életével megmutatja, hogyan tud Isten kegyelme az ember életén keresztül megnyilvánulni – nyilatkozta korábban szerkesztőségünknek Szabó József atya, a diósgyőri Szűz Mária Szent Neve Templom plébánosa.

Az Ildi Rider is fellép

A délelőttöt az áhítatnak és megemlékezésnek szentelik. Reggel 7-kor már szentmisét mutatnak be. Utána 10.30-tól ünnepélyesen felvonják az Országzászlót, majd 11 órától lesz a búcsúi ünnepi szentmise. Délután kettőkor kulturális programokkal folytatódik az esemény a II. János Pápa téren. Először a diósgyőri óvodák és iskolák tanulói mutatják be műsorukat. Aztán a Szinvavölgyi Néptáncműhely utánpótlás csoportja, majd a Ködmön Formációs Táncegyüttes lép fel. A Diósgyőri Jazz Tánc Klub készül tánc-, a Miskolci Ebnevelde kutyás bemutatóval. 16.50-től sztárfellépőként az Ildi Rider zenekar ad koncertet. Aki lemaradt volna a délelőtti szentmiséről, az 18.30-tól bepótolhatja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában