Szerveződés

2023.09.23. 21:00

Harminc éve segítik a miskolci háziorvosokat

A Miskolci Vállalkozó Háziorvosi Rendszert Működtető Egyesülés szeptember 29-én ünnepli 30. születésnapját.

Boon.hu

Háziorvosok munkáját segítik

Fotó: Pusztai Sándor

Az országban egyedülálló háziorvosi szakmai szervezetet anno 100 miskolci háziorvos és házi gyermekorvos hozta létre. Az orvos szakmai közösség az akkreditált egyetemi továbbképzéseket szervezte meg elsőként helyben az orvosok számára a Debreceni Orvostudományi Egyetem együttműködésével, mely tevékenység napjainkban is létezik, így a szakmai továbbképzésekre nem kell elutazni az ország távolabbi pontjaira a miskolci és környékbeli háziorvosoknak. Ezen kívül a háziorvosi rendelőkben a szakdolgozóknak rendszeres munka- és tűzvédelmi, valamint infekciókontroll és minőségbiztosítási továbbképzést szerveznek. 

A szervezet első vezetője Dr. Szűcs László háziorvos volt, aki egy évtizedig töltötte be ezt a funkciót. 20 évvel ezelőtt egy pályázat elnyerését követően Soltész Rudolf lett az MVHR Egyesülés igazgatója, aki a mai napig irányítja, koordinálja az immár több, mint 200 háziorvosi és házi gyermekorvosi praxist segítő tevékenységet. 2004-től a miskolci önkormányzattal megkötött szerződés értelmében, már nemcsak az egészségügyi alapellátást végzik el a vállalkozó háziorvosok, hanem az időközben megalapított MVHR Kft. közreműködésével az orvosi rendelők karbantartását, hibajavításait, illetve a rendelőkben az internet, telefon biztosítását és a veszélyes hulladék elszállítását is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában