Találkozó

2023.09.05. 12:00

Gazdasági együttműködésről tárgyalt Veres Pál az Egyesült Arab Emírségek nagykövetével Miskolcon

Veres Pál miskolci polgármester hivatalában fogadta Saud Alshamsit, az Egyesült Arab Emírségek nagykövetét.

A miskolci városháza épülete

Veres Pál bemutatta a diplomatának Miskolc természeti és kulturális értékeit, összefoglalta történelmét, vázolta gazdaságának jellemzőit. A miskolci polgármester kiemelte, hogy a befektetők nagy érdeklődést mutatnak a város iránt, köszönhetően a támogató üzleti környezetnek, a fejlesztett iparterületeknek, a képzett munkaerőnek és képzési lehetőségeknek, írta az eseményről kiadott közleményében a városháza sajtó- és kommunikációs osztálya.

Megtudhattuk, hogy Saud Alshamsi kiemelte: érkeznek hozzá befektetői érdeklődések Magyarország iránt, tőle pedig útmutatást és javaslatokat várnak.  Ezért szoros együttműködést ajánl, és szeptember 28-án visszatér Miskolcra, arra az üzleti fórumra, amit a vármegyei kereskedelmi és iparkamara, a BOKIK szervez. A diplomata hozzátette, hogy országa számos lehetőséget, jelentős támogatást és előnyöket kínál a magyar vállalkozások számára.

A közlemény azt is tartalmazza, hogy Miskolc polgármestere, az önkormányzat és a Miskolc Holding küldöttsége 2022 márciusában az Egyesült Arab Emírségekbe utazott az ottani gazdasági minisztérium államtitkárának meghívására, hogy részt vegyen azon a nemzetközi befektetői konferencián Dubaiban, ami az Emírségekben megrendezett világkiállítás zárórendezvénye volt. Az eseményen több partnerrel is kapcsolatfelvételre került sor jövőbeli üzletkötések és beruházások reményében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában