Rendezvény

2023.09.19. 16:52

Ennyibe kerülhet majd a Miskolci Piknik

A hétvégén megrendezendő esemény végső összegei még nem ismertek, de az már igen, hogy a városnak mennyibe kerül a megrendezése.

Ujlaki Attila

Fotó: Ujlaki Attila

Szeptember 22-től 24-ig, péntektől vasárnapig kínál könnyűzenei, gasztronómiai, és igazi közösségi élményt a miskolciaknak és az ide látogatóknak a Miskolci Piknik. A fesztivál a gasztronómia ünnepe lesz, ahol a helyi ízek, helyi alapanyagok kerülnek terítékre, a kóstolók mellett azonban koncertek is színesítik a programot: legendás zenészek és a legfiatalabb koncertközönség kedvencei is fellépnek majd. 

Az eseménnyel kapcsolatban sajtótájékoztatót tartott kedden Veres Pál, Miskolc polgármestere a Városházán, ahol arról beszélt, hogy az ide települő cégeknek fontos az, hogy a munkavállalóinak egy élhető várost teremtsünk. „Nem volt véletlen, hogy a koronavírus-járvány után újra indítottuk a közösségi programokat Miskolcon” – mondta. Emlékeztetett: a Csengey-kertet is, mint közösségi teret az élhető város jegyében hozták létre.

Költséges lesz

A városvezető felidézte az eddigi fesztiválokat, amelyeket az éven rendeztek a városban. „Ez a rendezvény nem véletlenül került őszi időpontra, hiszen fontos számunkra, hogy mind a négy évszakban nyújtson valamit Miskolc” - hangsúlyozta. Arra is rámutatott, hogy a belváros három színpada fog helyszínt adni a rendezvénynek. 

Fotó: Ujlaki Attila

Lipták Ádám, a szervező Uni-Garden Kft. ügyvezetője a programokat ismertette. „Ez a gasztrokulturális és zenés program egy kóstoló lesz a városban” – mondta. Arra is kitért, hogy közösen fogjak ünnepelni a város ízeit. 

Portálunk rákérdezett a költségekre is, arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyibe fog kerülni a rendezvény, illetve arra, hogy a város miből finanszírozza. Veres Pál, azt mondta, hogy a pontos költségek még nem ismertek. „Egy támogatási szerződést kötött a Miskolc Holding Zrt. és a szervező Uni-Garden Kft. 90 millió forintos értékben” – mondta. Lipták Ádám pedig azt válaszolta, hogy a rendezvény nagyjából 150-160 milliós lehet, amely összegben már a szponzorok (támogatók – a szerk.) pénzét is tartalmazza.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában