Üléseztek

2023.09.14. 15:28

A kamarai tevékenységekről és a közösségi közlekedésről is tárgyaltak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlésen csütörtökön elfogadták az éves tájékoztatókat.

Pap Gyula

Ülésezett a vármegyei közgyűlés

Fotó: Ádám János

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés soron következő ülését tartották csütörtökön Miskolcon, a Vármegyeháza Dísztermében. A nyilvános ülés napirendjén szerepelt többek között tájékoztató a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi- és Iparkamara, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Igazgatóságának elmúlt évi tevékenységéről. 

Közlekedés és turizmus 

A közgyűlés elé került a MÁV-VOLÁN-csoport elnök-vezérigazgatójának tájékoztatója a vármegye közösségi közlekedési helyzetéről, tájékoztató a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Igazgatósága, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye nemzeti parkjainak 2022. évi tevékenységéről is. 

Orosz Eszter, a MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, Lázárné Csirmaz Henriett, a Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület elnöke, Dankó Dénes, a Sátoraljaújhely-Hegyköz Turizmusáért Egyesület elnöke, Májer János, a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület elnöke és Hogya Orsolya, a Sárospatak és Környéke Turizmusáért Egyesület elnöke a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei TDM szervezetek elmúlt évi tevékenységéről adott tájékoztatást.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 10/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelet módosítására és a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata 2023. évi költségvetéséről szóló 1/2023. (II. 10.) önkormányzati rendelet módosítására előterjesztőként a vármegyei közgyűlés elnöke tett javaslatot. Bánné dr. Gál Boglárka tájékoztatást adott Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata 2023. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről is.

Javaslat született még a Sütni jó! Alapítvány támogatására és a települési önkormányzatok környezetvédelmet érintő rendelettervezeteivel kapcsolatos állásfoglalások kialakítására. Döntött a közgyűlés a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata „Pro Comitatu”, Alkotói Díja, Vay Ábrahám Díja és Szociális Munkáért Díja 2023. évi adományozásáról. Erről, valamint a döntés-előkészítő bizottság előtt képviselendő közgyűlési álláspont kialakításáról is zárt ülésen döntöttek a képviselők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában