Gondolta volna?

2023.09.14. 17:30

Fél évbe is beletelhet, míg megjavítanak egy eltört ivóvízcsövet Miskolcon

A Miskolci Vízművek (Mivíz) Kft. nem bejelentési, hanem fontossági sorrendben végzi a hibaelhárítást.

Detzky Anna

Ez a helyzet az Őzugró dűlőben

Fotó: Olvasó

Időnként lehet látni Miskolc utcáin olyan vízfolyásokat, amelyekről nem lehet tudni, hogy honnan származnak. Egy helyi lakos hívta fel rá a figyelmet a közösségi médiában egy miskolci csoportban, hogy körülbelül fél éve folyik az ivóvíz a Görögszőlő utcán. Másik bejegyzésében pedig azt írta, hogy az Őzugró utcában is fél éve látható vízfolyás, amely tönkretette az utat. Állítása szerint az ügyben már a Mivíz Kft. ügyeletét is megkereste. Rákérdeztünk az illetékesnél, hogy mikor várható a probléma megoldása a két helyszínen.

Görögszőlő utca

Tervbe vették a javítást 

„Az Őzugró utcában történt műszeres vizsgálatok és vízmintavételek alapján nem köthető az elfolyó víz a Mivíz kft. szolgáltatásához” – nyilatkozta a boon.hu-nak a miskolci városháza sajtóosztályán keresztül a Mivíz Kft. „A másik helyszínen a hibaelhárítás ütemezés alatt áll. A nyári aszályos idő és a rendkívül meleg őszi időjárás fokozza a csőtörések számát, így naponta akár több helyről is érkezhet bejelentés. A lakosságot érintő aktuális hibahelyekről tájékozódni a Mivíz weboldalán és közösségi média felületén lehet. A bekövetkezett meghibásodások elhárítását a hiba súlyosságától és a lakosság ellátásában betöltött közvetlen szerepétől függően ütemezi a Mivíz, átmenetileg nem lehetséges azokat az észlelések időpontja szerinti sorrendben elvégezni. A hibajavítások prioritás sorrendjének meghatározása során elsődleges szempont a lakossági ivóvízellátás folyamatosságának fenntartása és annak hibajavítás idejére történő szüneteltetésének minimalizálása. A miskolci vízszolgáltató minden tőle telhetőt megtesz a fellépett hibák elhárításának érdekében.” 

Őzugró

A Mivíz Kft. portálján valóban megtaláltuk folyamatban lévő hibaelhárítási helyszínként a Görögszőlő utca 34. számot és a Görögszőlő utca Maros utca sarkát.

Hibabejelentést tenni egyébként a Mivíz Kft. online felületére írt üzenetben, az [email protected] e-mail címen keresztül, telefonon a 46/519-366 és a 46/519-388 telefonszámon, a 2-es menüpont segítségével és személyesen a Miskolc, Szemere Bertalan utca 5. szám alatt lehet. Hétfőn, kedden és csütörtökön 8-tól, 15.30-ig, szerdán 8-tól 20 óráig, pénteken 8-tól 12 óráig tart nyitva az ügyfélszolgálat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában