Három napon át

2023.09.10. 15:44

Vasárnap is folytatódott a Szinva Örökség Napok Miskolcon – fotókkal frissítve!

Hídfestéssel és a Szinva patak medre egy részének takarításával folyatódott vasárnap a több napos programsorozat.

Ujlaki Attila

Csoportképen a Szinvát takarítók csapata

Fotó: Ádám János

Nagyjából 20-30 önkétes kezdte el takarítani a Szinva medrét vasárnap délelőtt a Szinva Örökség Napok részeként. 

„Az ötödik és a hatodik utca közötti szakasz medrét, valamint a Lyukó-patak medrét takarítjuk ki a mai napon” – nyilatkozta a boon.hu-nak Serbán Zsolt tisztasági nagykövet. Hozzátette: a tapasztalatuk az, hogy egyre több gyermek is csatlakozik a programhoz. „Az előzetes terepszemle során hét köbméter hulladékra számítottunk, azóta azonban háromszorosa lett a szemét, úgyhogy összesen nagyjából 20 köbméter összeszedett hulladékra számítunk a program végére” – mutatott rá. Azt is elmondta, hogy egy hét köbméteres konténer mellett, bigbag zsákokat töltenek meg a medertakarítás során összeszedett szemetekkel. 

A Soltész-Nagy Kálmán utcán a Szinva hídon is szorgos kezek dolgoztak vasárnap délelőtt, ugyanis közösségi hídfestés keretében széptették meg a hídkorlátjait.

Kulturális programokkal folytatódik

Az eseménysorozat, ma délután és este folytatódik a Szinva teraszon, ahol Veres Pál, Miskolc polgármestere, aki egyben az esemény fővédnöke osztja meg ünnepi gondolatait a közönséggel Sándor Frigyes evangélikus lelkésszel együtt. Később a Filmzene-terasz rendezvény keretében a 60 éves születésnapját ünneplő Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertje, a Miskolci Csodamalom Bábszínház performansza és a születésnapját ünneplő Miskolci Balett műsorát tekinthetik meg az érdeklődők. A szervezők korábban elmondták, hogy a programsorozatban a kulturális események mellett nagy hangsúlyt fektetnek a Szinva patak medrének tisztítására és annak élővilágának megbecsülésére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában