Családbarát közösség

2023.09.10. 14:00

A szülői ösztönösség visszanyeréséhez nyújt segítséget a miskolci Holdam Egyesület

A miskolci Holdam Egyesület tagjai idén első alkalommal szervezték meg a „Válaszkész gondoskodás” című programsorozatot, melynek fő témái a hordozás és a szoptatás és ezek jótékony hatásai az anyára és a babára.

A babahordozó is segít az érzelmi biztonság megteremtésében

Fotó: ÉM

A kisgyermekek érzelmi biztonsága, az őket körülvevő szeretetteljes környezet éppen olyan fontos fejlődésük szempontjából, mint fizikai igényeik kielégítése. Ezt az érzelmi biztonságot egy válaszkész szülő tudja biztosítani számukra. Ez nem egy módszer, amit követve, szabályait betartva válaszkész szülőkké válhatunk. Sokkal inkább a társadalmi elvárások által elnyomott szülői ösztönösségünk megerősítése, hogy gyermekünk állandóan változó igényeit figyelni tudó, azokra mielőbb reagáló szülőkké váljunk.

A válaszkészségnek nem feltétele a szoptatás és a hordozás, de programjaik zöme e két téma köré épül, ezeket szeretnék népszerűsíteni. Minden érdeklődőt várnak a Főnix Családbarát Közösségi Térben szeptember 12. és 15. között. A részletes program az egyesület Facebook oldalán megtalálható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában