Vasakarat

2023.09.21. 13:00

A foci mindenkié a Szimbiózisnál is

Kispályás labdarúgó pályát adnak át a Baráthegyi Majorságban.

Boon.hu

Edzésen

Egy évvel ezelőtt hozta létre a Szimbiózis Alapítvány a Baráthegyi Sportegyesületet, hogy a Baráthegyi Majorságban élő és dolgozó fiataloknak is biztosítsák a sportolási lehetőséget. Szakember vezetésével, tucatnyi fogyatékossággal élő ember focizik rendszeresen és bebizonyítják: vasakarattal és kitartással bárki képes legyőzni a korlátait a csapatjátékból pedig önbizalmat nyerni. Kialakítottak számukra egy kispályás labdarúgó pályát is, ahol ezentúl rendszeresen gyakorolhatnak majd.

Kedvezményesen 

A futballpálya területét Miskolc Város Önkormányzata kedvezményes áron bocsátotta az alapítvány rendelkezésére. Emellett a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet, a Belügyminisztérium és cégek is támogatták a foci pálya kialakítását. A pálya mellett elhelyeztek egy konténer öltözőt is, az itt álló hétvégi házat pedig adományok és önkéntesek bevonásával tervezik átalakítani.

Az átadó ünnepséget és focimeccset 2023 szeptember 22-án 10 órától tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában