Áradás

2023.08.08. 12:37

Van, ahol már feloldották az útzárat

Mint arról a boon.hu is beszámolt, számos helyen vízátfolyások, kisebb árvizek keletkeztek Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a nagy mennyiségben lehullott csapadék miatt, ezért több mellékutat is le kellett zárni.

Boon.hu

Fotó: Vajda János

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút kommunikációs vezetője a boon.hu érdeklődésére elmondta, vármegyénkben a korábban lezárt négy útblezárásból többet már feloldottak.

„Borsod-Abaúj-Zemplénben, a Sajógalgóc bekötő út továbbra is teljesen le van zárva, a település Dubicsány felől, csak földúton közelíthető meg” – tájékoztatott.

Az Útinform kedd délutáni térképes tájékoztatása szerint a 26-os főút és Sajókaza közötti szakasz is le van zárva, ahol délelőtt a fotóink is készültek. 

A vármegyében jelenleg a Sajón van árvízvédelmi készültség elrendelve, a folyón másodfokú védekezési szint van érvényben. A legtöbb csapadék a vízfolyás szlovákiai vízgyűjtőjén hullott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában