Miskolci Egyetem

2023.08.20. 14:30

Ezzel ösztönzik a hátrányos helyzetű hallgatókat a Miskolci Egyetemen

A teljes idejű magyar állami ösztöndíjas képzésben részt vevő, szociális helyzetük alapján rászoruló hallgatók és a tehetséges diákok számára egyaránt több ösztöndíjlehetőséget kínál a Miskolci Egyetem.

Boon.hu

Fotó: ÉM

A rendszeres szociális támogatás megítélésében előnyt élveznek többek között a fogyatékossággal élők vagy az egészségi állapotuk miatt rászorulók, a halmozottan hátrányos helyzetűek, a családfenntartók, a nagycsaládos vagy árvaellátásban részesülők. A rendszeres szociális támogatási ösztöndíjat egy fél évre állapítják meg, összege havi 10 ezer és 45 ezer forint között változik - írja az egyetem honlapja. 

Arra is kitérnek, hogy rendkívüli szociális támogatásra az a hallgató pályázhat, aki kiemelkedően hátrányos anyagi helyzete miatt arra fokozottan rászorul, vagy személyes életében, családi környezetében következik be rendkívüli, fokozott anyagi megterheléssel járó változás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában