Csapadékvíz

2024.05.23. 15:00

Megkezdődik a csapadékvíz-elvezetők felújítása

Lakossági tájékoztatót tartottak az induló nagyberuházásról Bükkaranyoson.

Boon.hu

Nagy Lajos ismertette a projekt részleteit

Fotó: Olvasónk

Bükkaranyos önkormányzata május 22-én délután várta a lakossági érdeklődőket, a hamarosan induló belterületi csapadékvíz-elvezetők fejlesztésére irányuló építési munkálatokkal kapcsolatos tájékoztatóra és megbeszélésre.

Nagy Lajos polgármester részletesen ismertette a jelenlévőknek a 214.000.000 forint összegű támogatásból megvalósuló projekt előzményeit, műszaki tartalmát és teljesítési időpontjait, valamint bemutatta a munkálatokban résztvevőket.

A munkálatok célja a belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer felújításával a felgyülemlő csapadékvíz gyors, biztonságos elvezetése a befogadóba, az érintett ingatlanok és értékek megóvása, egységes utcakép megteremtése a villámárvíz által legveszélyeztetettebb Széchenyi, Avasalja és Báthori utcákon.

A felújítással érintett területeken beton árokelemeket, új átereszeket és rácsos befolyókat helyeznek el, melyek gyorsabban elvezetik a csapadékvizet, nem iszapolódnak fel és könnyebb tisztán tartani, mint a korábbi földmedres árkokat.

A polgármester elmondta, hogy a tervezés során az volt a cél, hogy igazodva a környezeti változásokhoz, olyan műszaki megoldást találjanak, amely a nagyobb mennyiségű csapadékvizet is biztonsággal elvezeti és amellyel minél nagyobb terület, és minél több lakóház védelme biztosítható, így 112 lakóház megóvását érik el a két ütemben megvalósuló fejlesztés során.

Az ismertetőt követően a lakossági kérdések, észrevételek megbeszélésével zárult a tájékoztató. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában