Összefogás

2023.08.27. 10:31

Borsodban is segítettek a tanévkezdésben, elsejéig még mi is beszállhatunk

Augusztus 23-tól tegnapig a Máltai Szeretetszolgálat tanszert gyűjtött az egyik nagyáruház üzleteiben. Adománykártyák vásárlására is van lehetőség a boltokban, segítve ezzel nehéz sorsú a gyerekek iskolakezdését. Régiónkban az ózdi és a miskolci áruházakban várták a tanszereket.

önkéntesek a miskolci áruházban

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Szombatig tartott a Máltai Szeretetszolgálat és a Spar Magyarország közös Adni öröm! tanszergyűjtő akciójának személyes adományozói szakasza: a vásárlók iskolai felszerelés vagy adománykártyák vásárlásával segíthették a rászoruló gyermekeket – tájékoztatta szerkesztőségünket Fodor László, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Észak - Magyarországi régiójának karitatív és önkéntes regionális vezetője. A Szeretetszolgálat önkéntesei az Interspar üzletek gyűjtőpontjain fogadták az adományozók felajánlásait, a kártyákat pedig tanszerekre váltják, amelyeket még tanévkezdés előtt eljuttatnak a legnehezebb helyzetben lévő családok iskolás gyermekeinek- mondta.

Szeptember elsejéig még lehet

2023. július 20. és szeptember 1-je között egyébként két ütemben zajlik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Spar Adni Öröm! tanszergyűjtő akciója.

Az önkéntesek csapata Ózdon

A kampány teljes ideje alatt adománykártyák vásárolhatók meg a Spar Online shopban, valamint az Interspar áruházakban, az önkiszolgáló pénztáraknál, melyek 500, 1500, 3000, 5000 és 10 000 forintos címletekben érhetőek el -emelte ki Fodor László. A vásárlók által megvett adománykártyákat valódi tanszerekre – színesceruza-készletre, füzetcsomagra, írószerekkel teli tolltartóra, rajzkészletre, tanszerekkel megtöltött iskolatáskára – váltja a Szeretetszolgálat, és ezeket még a tanévkezdés előtt eljuttatják a rászoruló családok iskolás gyermekeihez. A karitatív szervezet önkéntesei szombatig települtek ki személyesen az összes magyarországi Interspar áruházba köztük vármegyénkbe is, ez az akció tegnap véget ért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában